Kiállítás

2018.03.16. 19:27

Hazai tudósokról tanulhatunk Szarvason

Magyarországi származású tudós elmék világraszóló eredményeit bemutató képekből nyílt vándorkiállítás Szarvason a Cervinus Teátrumban.

B. A.

A tárlat 330 hazai eredetű tudós személy találmányait foglalja össze, három fő területre tagolva: Nobel-díjas elmék a kiállítás egynegyedén, míg a kiállítás további részén egyenlően a közlekedés és egyéb területek nemzetközi díjakat nyert tudósai osztoznak.

A tárlat anyagát dr. Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár állította össze azzal a céllal, hogy felébredhessen a fiatalokban, miért érdemes tenni, tanulni, dolgozni, s hogy minél többen büszkék lehessenek a magyar tudósokra. A vándorkiállítás Szarvas előtt 21 helyszínen járt, most a városban működő Aquarius67 Alapítványt bízták meg azzal, hogy annak anyagát a délkelet-magyarországi régióban mind több helyen láthatóvá tegye.

Dr. Boór Ferenc az erről szóló dokumentumot a rendezvényen adta át Uhljár Zitának, az alapítvány képviselőjének, akik ezt követően közösen hirdették meg a „Merjünk nagyok lenni!” című szarvasi tudománytörténeti versenyt. A tárlat március végéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában