faültetés

2018.04.21. 10:38

Fenyőfákat ültettek a Föld Napja tiszteletére Békéscsabán

Szombat reggel az LMP Békés Megyei Szervezete a Föld Napja tiszteletére fenyőfákat ültetett az irodájuk mögötti zöld területen.

V. E.

Takács Péter, a párt helyi elnöke elmondta, az idei faültetéssel az elmúlt évek hagyományait folytatják. Céljuk, hogy jó példával járjanak elő a lakosság számára és felhívásukra minél többen ültessenek fát a Föld Napján. Mivel köztudott, hogy az utóbbi évtizedekben milliárdos nagyságrenddel csökkent a Föld fa állománya, amely kihatással van a természeti környezetünkre.

Fotó: L. P.

Takács Péter hozzátette, 1970 óta emlékeznek meg minden év április 22-én a Föld Napjáról, amely cselekedet 1990-től vált világméretű mozgalommá. Ehhez Magyarország az elsők között csatlakozott a rendszerváltás után. Azóta programok és akciók százaival próbálják fékezni az erdőállomány csökkenésének folyamatát. Az LMP jelenlegi mozgalmukkal kapcsolatban egy játékot is meghirdetett, melyre facebook oldalukon fotókat várnak azoktól, akik csatlakozva hozzájuk szintén ültettek ezen a napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában