tragédia

2018.11.12. 13:50

Egy kis lyuk miatt halt meg a kisfiú

Egy minimális lyukon keresztül vízzel teli aknába esett házuk udvarán és életét vesztette egy másfél éves kisfiú vasárnap 12 óra körül Körösújfaluban. A helyiek szűkszavúan nyilatkoztak csak a tragédiáról, az mindenkit megdöbbentett. Tavaly nyáron Vésztőn történt hasonló eset, akkor szintén másfél éves kisfiú hunyt el.

Licska Balázs

Mindenkit megdöbbentett a Békés megyei kistelepülésen, hogy életét vesztette egy másfél éves kisfiú. A helyiek nem is igazán beszéltek a történtekről.

A többség csupán hallomásból értesült arról, hogy mi volt, pletykák keringenek az eset körülményeiről. Abban mindenki egyetértett, hogy egy jóravaló, felelősségteljes családról van szó. A nőnek korábbi kapcsolatából van két nagyobb gyermeke, a férfinak a másfél éves kisfiú volt az egyedüli gyermeke.

A szóbeszéd szerint a család éppen a kocsiból pakolta ki a csomagokat, amikor a 18 hónapos kisfiú az udvaron játszott, talán labdázott. Azt nem tudni, hogy miért, csak az biztos, hogy nem volt teljesen lefedve az akna. Azon tátongott egy minimális lyuk, pont akkora, hogy abba valahogyan belefért és beleesett a gyermek. Elmondások szerint a szülők hallottak is némi jajveszékelést, sírást – ekkor derült ki számukra, hogy a fiú az aknában van.

Nem tudtak azonban hozzáférni, tekintettel arra, hogy a lyuk minimális volt. A környékből többen siettek a család segítségére, és együttes erővel valahogyan szétverték az akna többi részét fedő betonréteget, így juttatták le az egyik szülőt és emelték ki a gyermeket. Bár a mentők, a rendőrök és a tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek – sőt, mentőhelikopter is érkezett –, nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrségtől megtudtuk, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés miatt rendeltek el nyomozást az ügyben.

Tavaly Vésztőn volt hasonló eset

Még a tavalyi esztendőben Vésztőn történt hasonló eset. Mint azt lapunk is megírta, akkor egy szintén másfél éves kisfiút hagytak rövid ideig felügyelet nélkül. A gyermek átment a szomszédok udvarára, ahol beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. Az akkor több köbméter szennyvizet és talajvizet tartalmazott, annak teteje évekkel korábban szakadt be, a tető pótlásáról pedig a szomszédok nem gondoskodtak. A szomszéd házaspárral szemben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az illetékes járási ügyészség.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában