Festők

2024.05.26. 10:48

A Balaton élménye, látványa nyújt újabb inspirációt

Gyulai és orosházi festők barátságának köszönhető az a festőtábor, amit évente közösen megszerveznek. Ezekben a napokban Badacsony a ,,főhadiszállása,, nyolc festőnek. Alkotótáborukban nagyon sok kép készül.

Csete Ilona

Nyolcan festenek, sokat beszélgetnek, túráznak. Közösségük tagja a József Dezső Alkotótábor Egyesület néhány festője Gyuláról és velük tartottak az orosháziak is. A barátság, a közös érdeklődés és a varázslatos helyszín motivációja összehozza a kis csapatot évről évre.

Az alkotók a Balaton parján gyűjtik az élményeiket és megfestik. Fotó: BMH

Megtudtuk, a gyulaiak négy, az orosháziak két éve élnek ezzel a lehetőséggel: új helyszín, új ingerek, látvány, a témagazdagság az, ami megihleti őket és vászonra kívánkoznak a gondolatok, a megélt élmények.

Elárulták, a Balatont látni nap mint nap, a környéken barangolni, egymást is biztatni, nagyon jó érzés. Feltölti őket a lehetőség. Lássuk, kik azok, akik újabb kiállításra való festményeikkel akár Orosházán, vagy Gyulán megörvendeztetik majd a követőiket: Orosházáról Nagyné Sinka Erzsébet, Benkő Zsuzsanna, Szénási Józsefné, Horváth Ferencné, Deák Zsuzsanna; Gyuláról Marosán Rózsa, Pap Mária, Kondorosiné Ökrös Julianna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában