József Dezső Alkotótábor Egyesület

2023.06.11. 20:37

Badacsonyi festőtúra adott témát, inspirációt az orosházi alkotóknak

A József Dezső Alkotótábor Egyesület 15 éve alakult. Névadójuk aranydiplomás rajztanár és festőművész volt. Tagjaik a napokban tértek haza az orosháziakkal közös festőtáborból.

Cs. I.

Balról Szénási Józsefné, Benkő Zsuzsanna, Nagyné Sinka Erzsébet, az orosházi alkotók.

Forrás: Facebook

Városunkba, Gyulára 1919-be került József Dezső, attól kezdve bekapcsolódott a képzőművészeti élet fellendítésébe. Ő szervezte meg az első rajz és festő szakkört. Egyesületünk minden évben szervez festőtábort – mesélt civil, alkotó közösségükről Marosán Rózsa. Amikor Gyopárosfürdőn jártak, megismerkedtek az orosházi festőkkel. Megfogalmazódott bennük: jó volna egy közös táborozás.

– Elérkezett a várt alkalom, júniusban együtt töltöttünk néhány tartalmas napot Badacsonyban. Sok szép festmény született –  tette hozzá a gyulaiak vezetője. Azt már az orosházi résztvevők (Szénási Józsefné, Benkő Zsuzsanna, Nagyné Sinka Erzsébet) mesélték, hogy a táj, a közös élmények adták az inspirációt számukra. Szeretnék ezt a gyümölcsöző kapcsolatot ápolni, megszervezni a következő alkotó tábori alkalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában