Összefoglaló

2024.05.24. 20:35

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 24.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 24-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Édesanyákkal és zeneszeretőkkel telt meg Orosházán a Petőfi művelődési központ csütörtökön délután. Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola emelt szintű ének-zenei osztályainak ünnepi hangversenyére vártak minden kíváncsi érdeklődőt, a gyerekek közösen énekeltek.

Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, EP képviselőjelölt és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke sajtótájékoztatót, illetve lakossági fórumot tartott csütörtökön Szarvas-Ezüstszőlőn. Az esemény témái az EP választás és az uniós agrárpolitika voltak, ezekről osztotta meg véleményét Győrffy Balázs.

Áchim L. András keresztlevele; a Magyar Parasztpárt által kibocsátott, vezérének haláláról szóló gyászjelentés; lánya, Mária születési anyakönyvi kivonata – többek között ilyen relikviákkal bővült a leszármazottak felajánlásának köszönhetően a Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteménye. Az Áchim L. András-ereklyéket pénteken mutatták be a békéscsabai intézményben.

Többszörösen körözött férfit fogtak el a szeghalmi és a gyulai rendőrök Békés vármegyében. Más névre szóló, hamis irattal igazolta magát, és a korábban a bűnügyi nyilvántartásba lefotózott tetoválásán is változtatott, de hiába.

Egy nagyszabású projekt keretében fejlesztenék Békéscsabán a zöldinfrastruktúrát és a közösségi tereket. A programcsomag érintené a Penza lakótelepi KRESZ-parkot és a Derkovits sort, de a Posta közt is többek között – ismertette Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese. Hozzátette: a kerékpárút-hálózat bővítése és részbeni felújítása, az Árpád fürdő fejlesztése, a Kétegyházi úton egy csarnok építése, valamint a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése is szerepel Békéscsaba elképzelései között.

A Magyar Hősök Emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést pénteken Békéscsabán a Németh Lajos utcai hősi temetőben.

A bíróság fenntartja Ilaria Salis bűnügyi felügyeletét.

Egy évre elegendő menstruációstermék-csomagot adományoz stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet számára a Tesco. A karitatív szervezet a családok átmeneti otthonaiban élő és a biztos kezdet gyerekházak által támogatott családok nőtagjai számára, összesen kétszáz rászorulóhoz juttatja el az adományt.








 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában