Szarvas

2024.05.24. 15:39

Győrffy Balázs szerint létkérdés, hogy változtassunk Brüsszel agrárpolitikáján

Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, EP képviselőjelölt és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke sajtótájékoztatót, illetve lakossági fórumot tartott csütörtökön Szarvas-Ezüstszőlőn. Az esemény témái az EP választás és az uniós agrárpolitika voltak, ezekről osztotta meg véleményét Győrffy Balázs.

Vásári Erzsébet

Győrffy Balázs a sajtótájékoztatón elmondta, az európai parlamenti jelöltséget azért vállalta el, mert a magyar vidéknek és agráriumnak hite és meggyőződése szerint szereplőre, képviselőre van szüksége a brüsszeli, illetve a strasbourgi döntéshozatal során. Hiszen az elmúlt öt év jól bemutatta azt, hogy a jelenlegi döntéshozók tragikus politikát folytatnak az agráriummal kapcsolatban. Hangsúlyozta: létkérdés az, hogy ezen változtatni tudjunk. 

Győrffy Balázs, fórum, agrárium, gazdák
Győrffy Balázs érkezett csütörtökön a Békés vármegyei gazdákhoz Szarvas-Ezüstszőlőre Fotó: Jenei Péter

Nem folytatódhat ugyanis az a tendencia, hogy amíg az Európai Unióban a gazdáknak egyre szigorúbb szabályokat kell betartaniuk, addig egy külső országból beérkezett élelmiszerekkel kapcsolatban semmilyen követelmény nincs. Ez véleménye szerint két szempontból is aggályos. Egyrészt az unió élelmiszerelőállítói a rájuk erőltetett szabályok miatt mesterségesen megdrágított élelmiszert bocsátanak piacra, ami egy gyors és drasztikus leépülést hozhat az európai élelmiszerellátásban. Másrészt felhívta a figyelmet az élelmiszerbiztonságra, mivel a fogyasztók hozzászoktak ahhoz, hogy az Unióban forgalomba kerülő és azon belül előállított élelmiszerek magas minőségűek.

Győrffy Balázs: térjünk vissza a normalitás talajára

Győrffy Balázs úgy fogalmazott: reményei szerint a gazdatüntetések hatására elindul valamilyen típusú gondolkodás, és idővel visszaterelődik a szó a normalitás talajára.

A fórumon Hodálik Pál, a Békés Vármegyei Önkormányzat tanácsnoka, valamint a Fidesz-KDNP szarvasi polgármesterjelöltje köszöntötte a jelenlévőket, majd megkezdődött az előadás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában