Kitüntetés

2024.04.16. 20:48

Sursum Corda-díjjal ismerték el dr. Wagner Erzsébetet - galériával

Halk szerénysége, elkötelezett hite és megbízható, kiemelkedő szakmaisága miatt ebben az évben dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvos vehette át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési szervezete által alapított és a helyi önkormányzat által támogatott „Sursum Corda” (Emeljük fel szívünket) elnevezésű díjat. Az elismerést, a Sursum Corda-díjat a helyi Szentháromság Plébánia közösségi termében tartott kedd délutáni ünnepségen adták át.

Papp Gábor

Az eseményen Köteles Zoltán, a KÉSZ békési elnöke elmondta, a Sursum Corda-díjjal minden évben olyan egészségügyi, vagy szociális, illetve humán területen dolgozó szakemberek munkájáért mondanak köszönetet, akik kiemelkedő tevékenységükkel több évtizede segítik a város lakosságát.

Sursum Corda,díj,Békés
A Sursum Corda-díjat dr. Wagner Erzsébet vehette át
Fotó: Jenei Péter

Az ünnepi műsorban Sütő Levente, a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola tanulója zenélt, Csonka Jánosné Fekete István egy művét adta elő, míg Sík Sándor két versét Köteles Zoltán mondta el.

Sursum Corda-díj a kimagasló orvosegyéniségnek

A díjazott méltatását Kálmán Tibor, Békés polgármestere ismertette. Dr. Wagner Erzsébet a szomszédos három nyelvű városban, Mezőberényben tősgyökeres német (sváb) evangélikus családban született. Szülei az akkori idők viszontagságai, nehézségei ellenére mindkét gyermeküket taníttatni tudták. A 14 évvel idősebb orvos bátyját követve ő is orvosnak tanult. A nagyszülők és a szülők evangélikus hitét követve, megvallott Istenhite mindig támasza volt az élete során.

Az orvosi egyetem elvégzés után, 1981-ben kezdett dolgozni a Szolnoki Kórház neurológiai osztályán. 1984-ben házasságot kötött Krausz József eleki német (sváb) katolikus családból származó építésszel. Békéscsabán kezdték el közös életüket. Előbb a Békéscsabai Kórház, majd a Gyulai Megyei Kórház neurológiai osztályán volt osztályos főorvos.

Két fiúgyermekük született, akik iskolás korukban jobban igényelték édesanyjuk otthoni segítségét, ezért – élve a lehetőséggel – elfogadta a Békési Rendelőintézet állásajánlatát, és azóta itt végzi gyógyító munkáját betegei örömére és kollégái elismerése mellett. Szabadidejében szívesen fest akvarell technikával. Tehetségét édesanyájától örökölte, amit Bartóki József mezőberényi rajztanár és Szeverényi Mihály békéscsabai festőművész csiszolt tovább. Sok virágcsendélet és tájkép készült a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) alkotóköri foglalkozásain és alkotótáboraiban. Az alkotásokat több kiállításon is bemutatták.

Halk szerénység, elkötelezett hit és megbízható szakmaiság

2021 évben tagja lett a Magyar Orvos Írók és Képzőművészek Körének. Azóta három alkalommal volt Vácott kiállítása. Szívesen vesz részt az élményekben gazdag programtalálkozókon. A Békéscsabai Evangélikus Egyház képviselő-testületének tagja, ahol hívő keresztényként tevékenykedik az egyház munkájában. Halk szerénysége, elkötelezett hite és megbízható szakmaisága miatt is döntött úgy a Sursum corda-díj kuratóriuma, hogy az idei díjat dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvosnőnek ítéli oda.

Dr. Wagner Erzsébet elmondta, nem számított az elismerésre, amit a szervezők kiválóan el is titkoltak előle, hogy meglepetés legyen számára. Megköszönte a város lakóinak szeretetét, és elmondta, bízik benne, hogy még jó néhány évig szolgálhatja őket a helyi rendelőintézetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában