Ösztönzés

2024.03.20. 16:02

Véradások támogatása: újabb kétezer belépővel segít a Gyulai Várfürdő

Kétezer darab Gyulai Várfürdőbe szóló belépőt adott át a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója szerdán délelőtt a fürdőben. A Gyulai Várfürdő számára kiemelten fontos a véradások támogatása, a szervezés segítése és a véradók ösztönzése.

Papp Gábor

– A Gyulai Várfürdő közel 10 éve támogatja a véradásokat, hiszen ez a tevékenység egybecseng küldetésünkkel, azzal, hogy a fürdő az egészség bástyája – hangsúlyozta az átadást megelőző sajtótájékoztatón Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, nagyon fontos számukra a véradások támogatása, rendszeresen szerveznek is ilyen eseményeket, illetve több ezer belépőjeggyel segítik a Vöröskeresztet annak érdekében, hogy a karitatív szervezet minél több embert tudjon megszólítani, és minél többen adjanak vért. – Aki vért ad, életet ad – hangsúlyozta.

véradások támogatása,gyulai várfürdő
Kun Miklós (balról) és dr. Görgényi Ernő (jobbról) adta át a belépőket Jankó Erzsébetnek és dr. Rus-Gal Gabriellának, a gyulai vérellátó állomás vezetőjének
Fotó: Bencsik Ádám

Véradások támogatása: az egyik legfontosabb közügy

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta, a véradás az egyik legfontosabb közügyünk, olyan társadalmi küldetés, aminek érdekében mind a Békés Vármegyei Központi Kórház vérellátója, mind a Vöröskereszt heroikus küzdelmet folytat.

– Mindezt erkölcsi kötelességünk támogatni, éppen ezért a gyulai önkormányzat, az önkormányzat cégei, illetve intézményei partnerei a Vöröskeresztnek; helyszíneket biztosítanak munkahelyi véradások megszervezéséhez, másrészt azokat a dolgozókat, akik vért, pénzbeli jutalommal és szabadnappal támogatják, illetve ösztönzik.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a Gyulai Várfürdő a közelmúltban, novemberben is ezer belépőt adott át a Vöröskeresztnek, amiket egyfajta köszönetként, jutalomként biztosítanak a véradóknak.

– A jegyek elfogytak, a Gyulai Várfürdő pedig ismét kétezer jeggyel támogatja a Vöröskereszt véradásszervező tevékenységét – fogalmazott a polgármester. Szólt arról, hogy az önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. termékekkel segíti ezt a tevékenységet.

A Gyulai Várfürdőre, a gyulai önkormányzatra, gyulai cégekre mindig számíthatnak

Jankó Erzsébet, a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezetének igazgatóhelyettese elmondta, fontos feladatuk, hogy véradásokat szervezzenek.

– Ebben mindig számíthatunk a Gyulai Várfürdőre, illetve a gyulai önkormányzatra, amelynek vezetői, munkatársai mindig segítik ezt a munkát – emelte ki. Hangsúlyozta, ezek a támogatások nagyon fontosak, sokat jelentenek a belépők a véradók számára. Emlékeztetett arra, hogy tavaly 3000 belépőt biztosított számukra a Gyulai Várfürdő.

– A véradók önkéntesen jelentkeznek, a véradást szívügyüknek tekintik, ugyanakkor szívesen veszik az ilyen lehetőségeket – hangsúlyozta, majd szólt arról, hogy tavaly Gyulán több mint kétezren adtak vért, és összesen 180 véradáson nyílt lehetőség, hogy aki akart, ilyen módon segítsen.

Jankó Erzsébet megemlítette, a Békés vármegyei szervezet legnagyobb támogatói közé tartozik a Gyulai Várfürdő, illetve a gyulai önkormányzat. Kiemelte, egyetlen véradással három ember életét tudják megmenteni.

Kun Miklós kiemelte, a szerdán átadott belépőjegyek értéke meghaladja a nettó 6,7 millió forintot, és a Gyulai Várfürdő ősszel várhatóan újabb belépőkkel segíti majd  a véradások szervezését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában