Nagy segítség

2023.11.14. 17:55

Újabb ezer belépővel támogatja a véradásokat a Gyulai Várfürdő

Újabb ezer belépővel támogatta a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezetének véradásszervező tevékenységét a Gyulai Várfürdő Kft. A belépőket kedden dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere adta át Tövisháti Zsoltnak, a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezete vezetőjének.

Papp Gábor

Kun Miklós, dr. Görgényi Ernő, Tövisháti Zsolt és dr. Rus-Gal Gabriela, a gyulai vérellátó állomás vezetője

Fotó: Bencsik Ádám 

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén már második alkalommal támogatták belépőkkel a Vöröskereszt véradásszervező munkáját.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, mind a Vöröskereszt, mind a vérellátó soha véget nem érő küzdelmet folytat, hogy mindig legyen elegendő vér. 

– A szervező munkához igyekszünk széles körű támogatást nyújtani – tette hozzá. – Ennek egyik része, hogy megpróbáljuk az embereket véradásra ösztönözni, másrészt, hogy kifejezni hálánkat és köszönetünket azoknak, akik a vérüket adják.

A polgármester kitért arra, hogy a Vöröskereszt, illetve a vérellátó javaslatait és ötleteit meghallgatják, beépítik munkájukba. A Gyulai Várfürdő belépőkkel, a Gyulahús Kft. pedig különböző termékeivel támogatja évek óta a véradókat. 

– Mindennek a gesztuson kívül anyagi értéke is van – fogalmazott, majd kitért arra, beszélgettek arról is, hogy milyen egyéb eszközökkel köszönhetnék meg a véradók áldozatos szolgálatait.

– Önkormányzatunk valamennyi cégénél és intézményénél a megyei kórház példáját követve bevezettük a jubileumi véradások utáni jutalmat, illetve véradás alkalmából egy egész munkanapot szabadnapként biztosítunk – emelte ki dr. Görgényi Ernő.

Emellett közösen levelet írtak a magánszféra legnagyobb munkáltatóinak, amelyben felhívták a figyelmet a kezdeményezésre, és kérték, hogy lehetőség szerint kövessék azt. Az Erkel Hotel már válaszolt is erre, és a szállodában is hasonló gyakorlatot vezettek be, mint az önkormányzatnál.

Tövisháti Zsolt elmondta, nagyon fontos számukra a fejajánlás, s – mint hozzátette – területükön a Gyulai Várfürdő az egyik legnagyobb támogatójuk. 

– Éves szinten háromezer véradót kell elérnünk, és a toborzásban óriási segítséget jelentenek a belépők – fogalmazott a területi vezető.

Mint megírtuk, márciusban Kun Miklós kétezer belépőt adott át a Vöröskereszt területi vezetőjének hasonló célból.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában