Beruházás

2024.03.17. 13:56

Egészségház Gyulaváriban: célegyenesbe fordult a felújítás előkészítése

Várhatóan márciusi ülésén dönt majd a gyulai képviselő-testület arról, hogy pályázatot nyújt be a Gyulaváriban található egészségház felújítására – jelentette be a fürdővárosi képviselő-testület február végén tartott ülésén dr. Görgényi Ernő. A polgármester az egészségház rekonstrukciójának tervéről Szabó Károly önkormányzati képviselő kérdésére adott tájékoztatást.

Papp Gábor

Interpellációjában Szabó Károly önkormányzati képviselő elmondta, sokszor egyeztettek már az egészségházzal kapcsolatos kérdésekről. Az épületben 30-40 éve nem történt szinte semmiféle felújítás az állapotfenntartás és a tisztító festések kivételével.

Egészségház
Szabó Károly nagyon időszerűnek nevezte az egészségház felújítását
Fotó: Bencsik Ádám

Egészségház: többször egyeztettek a kérdésben

Szabó Károly javasolta, hogy mivel lehetőség nyílhat az egészségház felújítására, előzetesen vegyék fel a kapcsolatokat az orvosokkal, illetve vizsgálják meg, hogy a komplexumot mikét használhatnák ki a legideálisabban. Az önkormányzati képviselő arra kérdezett rá, hogyan áll a fejlesztés előkészítésének az ügye.

Dr. Görgényi Ernő válaszában elmondta, elindult a tervezés az egészségház komplett felújításával kapcsolatban, konzultáltak az orvosokkal, megismerték az elvárásaikat a beruházással kapcsolatban.

Márciusban dönthetnek a pályázat beadásáról

A tervdokumentáció elkészült a kiviteli terv szintjén, a tervezői költségvetés is rendelkezésre áll. A dokumentáció előkészítése a pályázat beadásával kapcsolatban folyamatban van – emelte ki a polgármester, aki elmondta, a képviselő-testület várhatóan a márciusi ülésén dönt majd a pályázat beadásáról, akkor határozhatnak majd több konkrétummal kapcsolatban. 

– Így célegyenesbe kerülhet az egészségház valóban indokolt felújítása – emelte ki dr. Görgényi Ernő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában