Összefoglaló

2024.03.23. 20:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 23.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 23-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai fejlesztések valósulhatnak meg Gyulán, a Németvárosi Óvodában – jelentette be a helyszínen megtartott szombat délelőtti sajtótájékoztatón Soltész Miklós. Az államtitkár elmondta, az elmúlt években már mintegy 115 millió forintos forrást érkezett a Németvárosi óvoda különböző beruházásaira.

Immár negyedik alkalommal szervezett hagyományőrző kolbászversenyt és pálinkamustrát Sarkadon az önkormányzat és a művelődési központ. A kolbászkészítő megmérettetésen huszonegy csapat mérte össze tudását és tehetségét, gyúrtak intézményi közösségek, civil szervezetek, baráti társaságok, fiatalok, középkorúak és idősek egyaránt.

Hat gyulai diák vehetett át nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere kiemelte, a gyulai Nicolae Bālcescu Román Gimnázium kitüntetett tanulói amellett, hogy kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, aktívan vesznek részt az értékőrzésben is. A nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat pénteken délután adta át Soltész Miklós államtitkár a gyulai román gimnáziumban.

A tótkomlósi Krcsméri János és Forró Gyula tanítványaikkal szerdán részt vettek Bácskatopolyán azon a nemzetközi rézfúvós versenyen, ahol a legcsillogóbb érmekkel tértek haza növendékeik.

Pénzt akart lopni egy férfi egy gyulai telephelyről. Először a riasztó elijesztette, másodjára a zsákmányolt bankók egy részét elhagyta. Kidobta a ruháját, és a bajszát is levágta azért, hogy ne bukjon le, de hiába. Az ellene indult büntetőeljárás iratai már az ügyészségen vannak.

Tavaly a béke vágya és sürgetése, míg idén a jó döntések reménye került a békéscsabai római katolikus hívek keresztútjárásának középpontjába. A zarándoklat a jaminai Jézus Szíve Templomtól a belvárosi Páduai Szent Antal Társszékesegyházig tartott.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben részvétét fejezte ki Vlagyimir Putyin elnöknek és Oroszország valamennyi polgárának a moszkvai Crocus City Hallban végrehajtott brutális terrortámadás kapcsán – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

„A lengyel-magyar barátság kiállta az idők próbáját” – írta közösségi oldalára Sulyok Tamás köztársasági elnök, aki a bejegyzése mellé egy videót is mellékelt.









 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában