Elismerés

2024.03.23. 17:25

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj hat gyulai diáknak

Hat gyulai diák vehetett át nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere kiemelte, a gyulai Nicolae Bālcescu Román Gimnázium kitüntetett tanulói amellett, hogy kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkeznek, aktívan vesznek részt az értékőrzésben is. A nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat pénteken délután adta át Soltész Miklós államtitkár a gyulai román gimnáziumban.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, Borszéki Virág, Iurasoc Eszter, Martyin Karolina, Nagy Gréta, Seres Kata Rozália és Szabó Hunor méltán érdemelték ki a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat. 

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj
Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj: méltó helyre kerültek az elismerések. 
Forrás: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj: fontosak a tehetségek

Gyula polgármestere kifejtette, ahogyan az elismeréseket átadó Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár úrtól megtudhatták, alapítása óta 400-an érdemelték ki ezt az ösztöndíjat, melyet a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák tanulói nyerhetnek el.

– Városunk számára rendkívül fontosak a tehetségek, ezért igyekszünk anyagiakkal is támogatni őket. Amellett, hogy évről évre részt veszünk a Bursa Hungarica ösztöndíjprogramban – mely hasonlóan a nemzetiségi ösztöndíjhoz állami finanszírozású –, két saját programot is működtetünk: a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat és az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat – fogalmazott dr. Görgényi Ernő. – A márciusi testületi ülésre pedig benyújtottam az előterjesztetést, melyben javaslom a csatlakozást a Nemzeti Tudósképző Akadémiához, mely újabb kiváló lehetőségeket nyithat meg a gyulai diákok előtt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában