Gyuláról lopott

2024.03.23. 15:28

Levágta a bajszát, de ez sem segített, csak rövid időre lett milliomos egy dobozi férfi

Pénzt akart lopni egy férfi egy gyulai telephelyről. Először a riasztó elijesztette, másodjára a zsákmányolt bankók egy részét elhagyta. Kidobta a ruháját, és a bajszát is levágta azért, hogy ne bukjon le, de hiába. Az ellene indult büntetőeljárás iratai már az ügyészségen vannak.

Nyemcsok László

Egymillió forintot loptak el egy telephelyről tavaly október 23-án este Gyulán. A területet és az épületet gondosan őrzik, van biztonsági rendszer. A férfi, úgy gondolta, hogy pénzt tud elhozni onnan. Először a riasztó hangjára elmenekült, nem vitt el semmit. Két órával később azonban visszament, hatástalanítani próbálta az elektronikus védelmet. Miután neki úgy tűnt, hogy ez sikerült, felfeszített egy pénzkazettát, belemarkolt a tartalmába, és futásnak eredt.

A pénz egy részét eldobálta menekülés közben a férfi
Forrás: Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Eközben azonban ahhoz a biztonsági céghez is futott be jelzés, ahová a riasztót bekötötték, és a telephely üzemeltetői is gondolták, hogy baj van, mert a telefonjukon nem látták az épületet pásztázó kamera képét. Időben érkeztek, és üldözőbe vették a férfit, de eltűnt a közeli erdős részen. Miközben menekült, többször elesett, a pénz egy részét elszórta.

Szombati Andrea, a Békés vármegyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, a rendőrök azonosították a dobozi férfit, és másnap reggel a lakásáról előállították. Beismerte, a lopást, és elmondta, mindent megtett azért, hogy ne bukjon le. Egy utcai szemetesbe kidobta a pulóverét, másnap reggel pedig megborotválkozott, levágta a bajszát. Mindezt hiába, hiszen így sem tudta elkerülni a felelősségre vonást. A Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, és vádemelést javasolt ellene. Ügyének iratait csütörtökön továbbították az ügyészségre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában