Esemény

2024.02.08. 09:50

Szabadidősport konferencián voltak a szarvasiak - galériával

A kétnapos konferencián résztvevő sportszervezők egyetértettek abban, hogy közösen kell dolgozniuk azért, hogy a szabadidősport valódi élményt nyújtson.

Vásári Erzsébet

A második nap reggele pedig egy közös Balaton-parti futással indult.

Forrás: Beküldött fotó

A napokban tartott Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) siófoki konferenciáján egyesületünket – a Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesületet – Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, a Futó Szakosztály vezetője, valamint Demeter Orsolya és Tárnyik Ildikó vezetőségi tagok képviselték – tájékoztatta hírportálunkat dr. Darida András, a SZUSE elnöke.

Beszámolójából kiderült: az eseményen a résztvevőket Péter Attila, a SZEOSZ elnöke és dr. Szélpál Tamás, a SZEOSZ főtitkára köszöntötte, majd az eseményt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár nyitotta meg, és örömmel tájékoztatta a jelenlévőket Novák Katalin köztársasági elnök határozatáról, ami arról szól, hogy 2024 a Mozgás Éve. A sportszakemberek, szakértők és orvosok bevonásával a Mozgás Évéhez kapcsolódva, kidolgozás alatt van az a stratégia, amely minél több magyar embert hozzásegít a rendszeres mozgáshoz és ezáltal az egészséges életmódhoz.

A szakmai előadások után az este egy jó hangulatú kvízműsorral zárult, a második nap reggele pedig egy közös Balaton-parti futással indult. Az újabb szakmai program harmadik előadója a szarvasi egyesület képviselője, Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna volt, aki bemutatta a SZUSE rövid történetét, és az úszó, valamint futószakosztály szabadidős versenyszervezői tevékenységét. A jelenlévők elismeréssel nyilatkoztak a szarvasi programok változatosságáról, és többen jelezték, hogy eljönnek Szarvasra versenyezni.

Dr. Darida András végül összegezte: nagyon tartalmas két nap volt Siófokon, ahol a rendezvényen résztvevő sportszervezők egyetértettek abban, hogy kizárólag közösen, a közös célt szem előtt tartva kell dolgozzanak azért, hogy a szabadidősport valóban élményt nyújtson, és közösségi teret biztosítson mindenki számára, a Mozgás Évében kiváltképp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában