Eljárás indult

2024.02.12. 16:36

Gyulai perverz videó: az állatvédők elvennék a macskát a nőtől

Hivatalból eljárást indított a gyulai jegyző a nagy port felvert gyulai macskás videó ügyében. Ezzel párhuzamosan a Szurkolók az Állatokért feljelentést tett állatkínzásért, illetve szeretné kiemelni az állatot jelenlegi környezetéből.

Papp Gábor

A gyomorforgató videó súrolta a fajtalankodás határát.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Dr. Csige Gábor, Gyula jegyzője megerősítette, hogy elsőfokú állatvédelmi hatóságként vizsgálnia kell az ügyet, ugyanakkor miután folyamatban lévő eljárásról van szó, ezért bővebben nem nyilatkozhatott a kérdésben. A hivatalból lefolytatott eljárás az állatvédelmi törvény alapján zajlik majd. 

Egy gyulai bölcsődei gyermekgondozójáról múlt szerdán került fel egy olyan videó a Facebookra, amely megdöbbentette a közvéleményt. A nő egy macskával szerepelhetett egy gyomorforgató videón, ami súrolja a fajtalankodás határát. A munkáltató már csütörtökön délelőtt lefolytatta a vizsgálatot, amelynek eredményeképpen a videón látható munkavállaló munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették. Még aznap rendkívüli szülői értekezletet is összehívtak, ahol tájékoztatták a szülőket a kialakult helyzetről.

Eközben a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. állatkínzás miatt tett feljelentést az ügyben a rendőrségen. Kapin Richárd ügyvezető elmondta, úgy gondolják, hogy a cicát ki kell emelni a jelenlegi környezetéből, és meg kell vizsgálni, hogy esetlegesen bármilyen sérülései vannak-e. Várhatóan ennek érdekében csütörtökön keresik majd fel a nőt.

Az ügyvezető ugyanakkor hangsúlyozta, a korábbi gyermekgondozó esetében nem a büntetés a megfelelő megoldás, hanem a mentális problémákat kell kezelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában