Útfejlesztés

2024.02.16. 17:35

Kunágotán az Árpád utca jelentős része megújul idén

Kunágota önkormányzata eredményesen pályázott a TOP PLUSZ Belterületi utak fejlesztése című felhívásra. 90 millió forintot nyertek az Árpád utca önkormányzati üzemeltetésben lévő szakaszának idei felújítására.

Csete Ilona

Idén megjelennek a munkagépek a szóban forgó szakaszon.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

 A Belterületi utak fejlesztése Kunágotán című projekt a 2021-2027-es programozási időszak keretében valósul meg, 90 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A fejlesztéssel érintett ingatlanok tulajdonviszonyai rendezettek, az önkormányzat kizárólagos tulajdonában, illetve a magyar állam tulajdonában állnak. A tulajdonosok a fejlesztéshez hozzájárultak.
Az Árpád utca (Rákóczi és Virág utca közötti szakasza) jelenleg szilárd burkolatú úttal rendelkezik. Részben itatott, részben hengerelt aszfalt. A helyenként kikátyúsodott burkolat kopórétege elöregedett, nyitottá vált.

Az Árpád utca önkormányzati üzemeltetésben lévő szakaszának egy része kerül felújításra ebben a projektben. A felújítás során az útpadkát megnyesik, a jelenlegi burkolatot lokálisan megerősítik, illetve kiegyenlítik, majd teljes szélességben új kiegyenlítő, majd kopó aszfaltréteget kap. Az útpadka 1 méter szélességben murvából készül el. Az Árpád utca közúthoz csatlakozásánál egy meglévő kerékpáros átvezetés található, amit felújított korábban és teljes szélességben piros burkolati festéssel elláttak, ez a burkolatrész a felújításból kimarad.  A felújításra kerülő utca szélessége 5,7 méter és 4 méter között változó – tájékoztatták hírportálunkat a projekt részleteiről. A fejlesztés eredményeként 749,5 méter út újul meg, A tervezett funkcióbővítések és fejlesztések lakossági támogatottsága jelentős. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában