Kutyás foglalkozások

2024.02.27. 18:23

Agility roadshow varázsolja el a gyulai gyerekeket - galériával, videóval

Együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub és Gyula Város Egyesített Óvodája, amelynek értelmében az intézmény nyolc tagintézményében a játékos ismeretterjesztés jegyében a klub kutyás foglalkozásokat tart majd a gyerekeknek. A dokumentumot Gyula Város Egyesített Óvodája részéről Makráné Gombkötő Zita igazgató, az agility klub részéről Alt Sándor elnök írta a kutyás bemutatóval egybekötött kedd délelőtti eseményen, a gyulai Törökzugi Óvodában.

Papp Gábor

Makráné Gombkötő Zita elmondta, nagy örömükre szolgál a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klubbal való megállapodás létrejötte. Mint kiemelte, a legtöbb gyermek és felnőtt szívesen foglalkozik állatokkal, gondoskodik róluk, játszik velük.

agility
Az agility roashow kedden is nagyon hasznos és szórakoztató volt a gyerekek számára

– A kutyás foglalkozás minden gyermek számára ösztönzőleg és bátorítólag hat – tette hozzá az igazgató. – A kutyával való kapcsolat során fejlődik az óvodások nagymozgása, finommotorikája, figyelme, emlékezete, kommunikációja, ritmusérzéke, egyensúlyérzéke, térészlelése, testtudata, vizuális és taktilis észlelése. Kitűnően fejlődik a gyerekek nonverbális kommunikációja, az óvodások valamennyi érzékszervüket használják a foglalkozások során – fogalmazott.

Az agility foglalkozások az önismeret erősítésében is segítenek

A szakember elmondta, céljuk, hogy a folyamatos kapcsolattartás során bővüljenek a gyerekek gondozással és a kutyák életmódjával kapcsolatos ismeretei, illetve a közösen eltöltött idő minden résztvevő számára hasznos legyen, hatékonyan fejlődjön a gyerekek önismerete. A keddi programon Kecskés-Molnár Nikolett Zoe nevű kutyájával, Baráth Orsi Zippoval, Peres István pedig Coco-val tartott interkaktív foglalkozást a gyerekeknek a Törökzugi Óvodában, ami óriási sikert aratott.

Alt Sándor elmondta, tavaly, illetve az elmúlt években gyakran hívták őket foglalkozásra gyerekekhez, de ezeknek az invitálásoknak nem minden esetben tudtak eleget tenni más irányú rendezvények, nagyobb bemutatóik miatt.

– A roadshownkat tavaly ősszel Mezőhegyesen kezdtük, ahol három óvodában jártunk. Mindenütt nagyon kedvező visszajelzéseket kaptunk, ezért úgy gondoltam, hogy idén Gyulán ellátogatunk minden óvodába, és ismeretterjesztő foglalkozást tartunk – folytatta a gondolatot a klubelnök. – Kedden egy kisebb ízelítőt adtunk ebből, de a program keretében ennél hosszabb, interaktív bemutatót tartunk majd több kutyával, hol szabadtéren, hol tornatermekben. 

A gyerekek a legfogékonyabbak

Alt Sándor megerősítette, a gyerekek a legfogékonyabbak a felelős állattartásra, a kutyákkal való foglalkozásra.

– Közelebb kerülnek az állatokhoz, illetve láthatják, hogy a kutyákban játszótársakra találhatnak, velük együtt szabadon szaladgálhatnak. Tudatosan a leginkább gyermekbarát, legkedvesebb és legfegyelmezettebb kutyákat visszük magunkkal egy-egy eseményre – tette hozzá. – Bízunk abban, hogy több óvodás később az agility sportot is kipróbálja majd.

Az elnök kifejtette, minden foglalkozás a kutyák és gazdáik bemutatkozásával kezdődik majd, amit egyéni fegyelmező gyakorlatok és akadályokkal színesített agility bemutató követ. A gyerekek is átvezethetik majd a kutyákat az akadályokon, számukra is lesznek feladatok. A bemutatót csoportfoglalkozás, illetve beszélgetés teszi teljessé.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában