Értékelés

2024.01.08. 12:43

Tartalmas év áll a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub mögött

Tartalmas és sikeres év áll a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub mögött – tájékoztatta hírportálunkat Alt Sándor, a szervezet elnöke.

Papp Gábor

A gyulai nyári rendezvényeknek is állandó és kedvelt szereplői az agilitysek.

Fotó: Bencsik Ádám

Mint elmondta, közhasznú szervezetként a társadalmi felelősségvállalás terén is teljesítették elképzeléseiket. Eredményes Leader pályázatnak köszönhetően vásároltak egy új akadálysort, amelyet a tavaszi rendezvényükön már fel is avattak. A klub tagjaival elkezdtek kutyás ismeretterjesztő foglalkozásokat tartani óvodákban az agility sporton keresztül, melynek első állomását Mezőhegyes óvodái jelentették. 

Az elnök kiemelte, a programot hatalmas siker övezte mind a gyerekek és mind a nevelők körében. A versenyszezon már januárban megkezdődött és egészen december közepéig tartott. Két versenyzőjük a magyar válogatott tagjaként részt vett az IMCA és a ParAgility Világkupa versenysorozaton. Szabó Márton Zippo és Johny, Baráth Orsolya pedig Remy nevű kutyájával. Baráth Orsolya csapatkapitányi feladatot is ellátott a magyar csapatban. 

Alt Sándor kitért arra, hogy megtartottak 18 bemutatót és 10 kutyás foglalkozást, kétnapos nemzetközi versenyt rendeztek ép és sérült sportolóknak, a XXVII. Medivid Agility Kupa és a Jubileumi XVII. ParAgility Kupát, valamint országos és nemzetközi versenyeken jártak. Számtalan közösségi eseményt szerveztek, aminek egyik állomása az évzáró rendezvényük volt, amelyen megajándékozták egymást.

A fejlesztések terén továbbra is legfőbb céljuknak számít, hogy műfüvet szerezzenek be versenyeikhez. 

Programnaptáruk is egyre jobban kirajzolódni látszik. A teljesség igénye nélkül január 27-én ott lesznek a hagyományos sportbálon, míg február 27-én közgyűlést tartanak. Ismét fontos szereplői lesznek a Tacskó Találkozónak, amelyet március 16-án már harmadik alkalommal szerveznek meg. Április 13-án és április 14-én következik a Medivid – ParAgility Kupa. Május 4-én a hódmezővásárhelyi állattenyésztési napokon tartanak bemutatót, május 9-e és 12-e között a nemzetközi tűzoltó csillagtúrán vesznek részt. Ott lesznek a törökzugi batyus pikniken, szintén májusban a Sérült Fiatalok Regionális Találkozóján vállalnak szerepet. A városi gyereknapon és a KoraPikniken szintén ott lesznek. Nyáron pedig továbbra is állandó szereplői lesznek a Nyári Korzó Fesztnek a Gyulai Várkertben.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában