Összefoglaló

2024.02.17. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 17.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. február 17-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Sütőbe tette kisbabáját a fiatal nő. Borzalmas kínok közepette halt meg a csöppség, az életét már nem lehetett megmenteni.

Robbantással fenyegettek meg egy Barcelonába tartó Wizz Air-járatot – írja a Mandiner. Hozzátették, hogy a grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest.

A kanyarós megbetegedések száma az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább fog nőni, minden uniós tagállamnak maximális erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy elérje és fenntartsa a magas szintű átoltottságot – hívta fel a figyelmet az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) pénteken.

Egy traktoros férfi a megbízójának felhívására az utánfutóról lebillentette a csikótetemet a gyomaendrődi telephely kocsibejárójára azzal a tudattal, hogy erre a gyepmester engedélyt adott, majd távoztak a helyszínről. Az állati tetemek környezetre kockázatot jelentő, fertőzést okozó hulladéknak minősülnek, mivel a bomlás során keletkező szennyezőanyag ökotoxikus – azaz környezetre veszélyes – hatású.

Az 1999-es első évértékelő beszéd óta eltelt 25 év, Orbán Viktor pedig az idei helyzetértékelő beszédét február 17-én délután tartotta a Várkert Bazárban. A miniszterelnök beszélt a Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról, valamint annak következményeiről, de szóba került a gazdasági helyzet, a zöld energia alkalmazása és Magyarország jövőképe az európai közösségben.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 20 éves büntetlen előéletű Romániában élő, román állampolgárságú férfi ellen, aki a határátlépéskor egy hamis román jogosítványt használt fel.

Zöld alternatíva: rekordszámú környezetbarát utazás volt tavaly. Óriási eredmény: 837 millió utazás történt a MÁV–Volán-csoport járatain 2023-ban – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán.

Bemutatták a mesterséges intelligencia matematikájával kapcsolatos k+f kutatások legújabb eredményeit az ELTE Matematikai Intézetben.

A szakemberek szerint azok a gyerekek, akik kiveszik a részüket az otthoni teendőkből, felelősségteljesebbek, magabiztosabbak, és könnyebben küzdenek meg a nehézségekkel, frusztrációkkal, mint azok a társaik, akikre nem bíznak semmilyen házimunkát. A családi mintákról, a hatékony időbeosztásról tanácsadó szakpszichológust kérdeztünk.

Az országutakon Tótkomlós irányába tartó futókkal találkoztak a szombaton délelőtt úton lévők. Az Ice star run történetében ez volt a 10., a jubileumi alkalom, hogy a hívó szóra elindultak és csak a komlósi Rózsa fürdő előtt felállított célszalag átszakítása után álltak meg.

Pezsgő Párizs címmel nyílt új időszaki kiállítás pénteken délután a békéscsabai Munkácsy emlékházban. A tárlaton Mester Gábor műgyűjtő tárgyai segítségével elevenítik meg a 19. századi nyüzsgő Párizst, illetve azt a korszakot, amelyben Munkácsy is élt. Tuska János József gyűjtő Munkácsyhoz kötődő relikviái ugyancsak számos érdekességet tartogatnak, különösen, mert azok eddig a látogató közönség előtt ismeretlenek voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában