Közokirat-hamisítás

2024.02.17. 12:21

300 euróért vette meg a hamis jogosítványt

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 20 éves büntetlen előéletű Romániában élő, román állampolgárságú férfi ellen, aki a határátlépéskor egy hamis román jogosítványt használt fel.

Papp Gábor

Nem ment át az ellenőrzésen a hamis jogosítvány

Forrás: shutterstock

A fiatal férfi korábban Romániában egy ismeretlen személytől vásárolta meg a nevére kiállított hamis román honosságú vezetői engedélyt, amelyért 300 eurót fizetett. A férfi tavaly október 17-én, az esti órákban a Méhkeréki Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre Magyarország területéről egy általa vezetett román honosságú személygépjárművel. A határátkelőhelyen foganatosított ellenőrzés során a hatóság eljáró tagjának átadta az általa korábban megszerzett és általa is tudottan hamis vezetői engedélyt. A felhasznált jogosítvány az eredeti okmány grafikai és előállítási sajátosságai alapján, számítástechnikai képalkotási módszerek és képmegjelenítő eszközök alkalmazásával előállított hamisítvány volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában