Jégcsillag futás

2024.02.17. 17:17

A téli közös öröm mi más? A futás - galériával, videóval

Az országutakon Tótkomlós irányába tartó futókkal találkoztak a szombaton délelőtt úton lévők. Hódmezővásárhely, Makó, Mezőhegyes, Orosháza, Mezőkovácsháza és a helyiek lelkes, sportos közösségei immáron 10. éve az örömfutás részesei. Az Ice star run történetében ez volt a 10., a jubileumi alkalom, hogy a hívó szóra elindultak és csak a komlósi Rózsa fürdő előtt felállított célszalag átszakítása után álltak meg.

Csete Ilona

Mindenki kapott érmet és emléklapot a 10. Jég Csillag Futás emlékére

Fotó: A szerző felvétele

Jégcsillag futásnak is nevezik ezt a népszerű sportos alkalmat, amit szombatra hirdettek meg a lelkes szervezők tótkomlósi befutással. A helyszínre autózva mi is találkoztunk orosháziakkal, akik a Komlósi úton futva egyre közelebb értek a végcélhoz, ahol zenés üdvrivalgással vártak  mindenkit.

Voltak egyénileg érkezők, Hódmezővásárhelyről például Kis-Jakab Edina. És voltak csoportosan, csapattal és nevetve a célszalagot átszakítók. Volt, aki mezítláb tette meg a Mezőkovácsháza-Tótkomlós távot. Amikor leellenőriztük a jól ismert futó, Lipták János talpát, meg kellett állapítanunk, azon se sérülésnek, se hólyagnak nincs nyoma. El kellett hinnünk, hogy rutinos a sportember – immáron nyolcadik éve így teljesíti a futótávjait.

Nagy ovációval érkezett meg a célba két négylábú. A tótkomlósi Serfőző Ági kedvencei Mezőhegyesről indultak a gazdival és vígan, pontosabban nyelvüket lógatva, kocogtak be a célba. Floki és Annie a nap fénypontjai voltak, ez már biztos. 

De sorolhatnánk a sportbaráti találkozónak is számító  alkalmat, ahol az örömfutásban kicsit megizzadt, de fáradtnak egyáltalán nem látszó ismerősök üdvözölték egymást boldogan. Mindenki fotózkodott, a csapatok is összeálltak, hogy megörökítsék e szép napot emlékül. A sziporkázóan remek idő, a hangulat fantasztikus volt, mindenki kapott befutó érmet a nyakába és emléklapot. Nem mellesleg egy tál meleg gulyásleves, igény szerint a Rózsa fürdőben egy kis vizes élmény is belefért a szombati programba.

Rossz idő nincs, csak gyenge akarat

E futás célja: a téli hónapokban legyen közös öröm. Akik még nem ismerték eddig egymást, megismerkedhettek. Voltak, akik már az idei terveiket szövögették, a következő távokról beszélgettek.

A helyszínen  azt is megtudtuk, 2010-ben Szilágyi Lajos makói futó állt elő az ötlettel, hogy a téli holtszezonban is találkozhassanak a futás kedvelői. Megszervezte a Jég Csillag Futás nevű programot. Jelmondata: Rossz idő nincs, csak gyenge akarat.

A komlósi házigazdák igazán kitettek magukért: remek időben, kiváló csapat- és közösségépítő szombati alkalmat kínáltak a sport, a futás szerelmeseinek 2024 február közepén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában