Látványos felvételek

2024.01.09. 19:30

Ritkaságokat láthatnak Orosházán a veteránjárművek kedvelői

Dr. Kaáli Géza professzor fantasztikus lendülettel látott munkához 2024-ben. Illetve folytatja a tőle megszokott tempóban. A város díszpolgára Orosházán járt kedden, s nem érkezett üres kézzel.

Csete Ilona

Kaáli professzort kedden fogadták az orosházi múzeumban. Fotó: Facebook

A professzor a Kaáli Autó-Motor Múzeum dörgicsei képeit hozta el személyesen, hogy azokat segítőivel elhelyezze a testvérmúzeumban, az orosházi Kaáli Autó-Motor Múzeum falain.

Az egyik kedvencét mutatta Kaáli Géza. Forrás: Facebook

Zilahi Zoltán érdeklődésünkre elmondta, tíz, igen látványos felvétel került a Könd utcai kiállító terembe.

– A dörgicsei autók láthatók a felvételeken. És van 7 olyan magyarországi kép, amik az 1920-as, 1930-as években készült autókat, motorkerékpárokat mutatják be. Számunkra is nagyon inspiráló professzor úrnak a kreativitása. Orosházán szeretnénk a látogatókat a 2024-es évben újdonságokkal meglepni. Ez azt is jelenti, hogy a múzeumba újabb ritkaságokat hozunk, motorcserékkel. Elöljáróban annyit elárulok, érkezik hozzánk az ötödik négyhengeres motorkerékpár. Van gyűjtő, aki szívesen megmutatja a kedvencét, hogy minél többen lássák, megismerjék az ő járművét is.

Az Orosházi Veteránjármű Kedvelők Baráti Egyesületének (OVKBE) a vezetőjétől azt is megtudtuk, január 20-án meghívásukat elfogadva Orosházára érkezik Lukács Ottó, aki egy 94 éves Méray motorkerékpárral teljesítette a Motorcycle Cannonball Run-t. Első magyarként indult a mintegy 6000 kilométeres túraversenyen az 1929-ben gyártott Méray Jap 600-assal.

– Ő személyesen osztja meg élményeit mindazokkal, akik eljönnek január 20-án, szombaton 14 órakor a Táncsics gimnázium aulájába és kíváncsiak vendégünk hihetetlen történeteire.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában