Novák Katalin Békésben

2024.01.24. 15:30

Rendhagyó zeneórán vett részt a köztársasági elnök az Erkel emlékházban – videóval

Vármegyejárása részeként Novák Katalin szerdán délután látogatást tett a gyulai Erkel Ferenc Emlékházában, ahol rendhagyó zeneórán vett részt a zeneszerzőről elnevezett művészeti iskola diákjaival, illetve a világhírű énekesnővel, Miklósa Erikával és Batta András professzorral a régi iskolai tanteremben.

Papp Gábor

A régi iskolai tanteremben tartották a zeneórát.

Fotó:  Bencsik Ádám

A program kezdetén Kocsis János tárlatvezető kalauzolta végig az emlékházban látható kiállításon az államfőt és a gyerekeket, majd az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa egy Bartók Béla művet adott elő.

Ezután Miklósa Erika elmondta, a rendhagyó óra keretében első ízben rendeztek az intézményben mini Erkel Ferenc tehetségkutató versenyt. Mint kiemelte, Gyula a kultúra fellegvára, ahol mélyen ápolják a zenei kultúrát. Miklósa Erika és Batta András professzor számos érdekességet is megosztott Erkel Ferenc életével, munkásságával kapcsolatban a jelenlévőkkel.

BA-8880
Miklósa Erika és Batta Miklós is részt vett a zeneórán. Fotó: Bencsik Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában