Szociális tüzelő

2024.01.15. 16:22

Meleget visznek a mezőgyáni otthonokba

Elkezdődött a szociális tüzelő házhoz szállítása Mezőgyánban a napokban, és a tervek szerint pár hét alatt végeznek is a tűzifa kihordásával, a szabályok szerint legkésőbb február 15-ig – mondta Dani Attila polgármester. Hozzátette, hogy 158 rászoruló, a helyi rendelet szerint jogosult és korábban kérelmet is benyújtó háztartás számára biztosítanak egyenként 1,8-1,8 erdei köbméter lágy lombos fát.

Licska Balázs

Dani Attila polgármester elmondta: a tűzifa rakodásában, kihordásában segítséget nyújtanak az elmúlt években beszerzett gépek. Fotó: Licska Balázs

A polgármester ismertette, miszerint komoly kormányzati támogatást kapott az önkormányzat a szociális tüzelő beszerzésére, annak szállításával kapcsolatban pedig az önkormányzat szintén jelentős önerőt vállalt. A munkában segítséget nyújtanak azok a gépek – köztük a traktor és a rakodó –, amelyeket az elmúlt években sikeres pályázatok mentén szereztek be, ezeknek köszönhetően nemcsak gyorsabb és hatékonyabb, hanem biztonságosabb is a szállítás.

Dani Attila polgármester beszélt arról, hogy a tűzifát kétméteres rönkökben viszik ki a házakhoz, és a helyiek kérésének megfelelően az udvar egy adott részén helyezik el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában