Gyász

2024.01.09. 11:32

Elhunyt a békési Virág István

Hosszan tartó, súlyos betegség után 77 éves korában elhunyt Virág István, a Békés Vármegyei Polgárőr Szövetség, egy személyben a Békési Kisgazdakör sajtóreferense.

Papp Gábor

Polgárőrként vigyázott a városban élők biztonságára.

Fotó: Imre György-archív

A BékésMátrix írása szerint István szinte minden békési rendezvényen jelen volt, polgárőrként és fotósként is segítette a programok sikerességét. Számos alkalommal segítette lapunkat is fényképeivel, közleményeivel.

Virág Istvánt 2013-ban a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége sajtóreferensi tisztével bízták meg, 2014-ben egyik alapító tagja volt az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesületének. 2014-ben a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatával, 2016-ban Az Év Polgárőre címmel tüntették ki. 2016-ban elvégezte a Polgárőr Akadémiát, 2018-ban a Polgárőrség Sajtódíját vehette át, amit minden évben csak ketten kapnak meg. 2021 júliusában az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Túrós András a Polgárőrmozgalomban hosszú évek óta végzett tevékenysége elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette Virág Istvánt.

2021 áprilisában lapunknak adott interjújában életéről és hitvallásáról is mesélt hírportálunknak. Ezzel a beszélgetéssel is emlékezünk Virág Istvánra.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában