Vásárcsarnoki kínálat

2024.01.17. 06:47

Az egészségünkért játszottunk a színekkel a csabai piacon – videóval

Édesburgonyát, sárgarépát, lila burgonyát, fekete retket és vörös céklát is összedaraboltunk a békéscsabai vásárcsarnok egyik standján a minap Prohászka Béla Békés vármegyei, Venesz-díjas szakáccsal, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnökével és Karsai Zoltán eladóval.

Nyemcsok László

Prohászka Béla: télen is kiváló finomságokhoz juthatunk.

Fotó:  Bencsik Ádám

– Az egészségünkért játszottunk a színekkel, ugyanis először a szemünkkel eszünk – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Ha ezeket az alapanyagokat kiegészítjük fokhagymával, egy kis vajon – nem túlságosan – rozmaringgal és a kakukkfűvel megdinszteljük, télen is kiváló finomsághoz jutunk.

Az egészségturizmust Kádi Sándornak, a Rózsakert Piac Szamos Vendéglő- és Halbolt tulajdonosának éttermében folytattuk. Ide olyan pillanatban nem lehet érkezni, hogy ne legyen friss halászlé, mindennap hajnaltól főzik, friss halakból.

– Elmúltak az ünnepek, de még hatása alatt vannak a vendégek a halászlének, és szívesen betérnek hozzánk egy-egy ebédre, mások sült- vagy rántott halat fogyasztanak. – Ahogy Prohászka Béla mondta, a halászlé is élelem, nem pedig élelmiszer, vagyis semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. Maga a halhús pedig egészséges, többet kellene fogyasztanunk belőle egész évben, nem csak az ünnepek idején.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában