Összefoglaló

2024.01.23. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 23.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 23-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Nyolc embert lőtt le egy Chicago környéki kisvárosban, majd magával is végzett az Egyesült Államokban egy fiatal férfi, akit a gyilkosságok helyszínétől 18 órányi autóútra, Texas államban találtak holtan hétfőn.

Fiatal édesanya gyilkolt Nagydoboson: „húsz éve nem történt ilyen durva bűntény”. 21 éves élettársát szúrta halálra a 30 éves nő.

A külgazdasági és külügyminiszter január 29-én találkozik Ungváron ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával. Információk szerint a találkozó közeledtével a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Mínusz 30 fok volt, mégis kidobta a macskát a vonatból egy kalauz Oroszországban. A macska testét önkéntesek találták meg.

A lakástűz károsult Kmetz Erika és családja számára a napokban tartott Újévi Koncerten adtuk át az összegyűlt 5 158 790 Ft és 50 euro adományt – adta hírül Szelezsán György.

Továbbra is szigorú hatósági fellépéssel, és súlyos bírsággal számolhatnak azok, akik az online térben dohányterméket kínálnak, értékesítenek fiatalkorúak részére – közölte a A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH), amely – mint írták – elkötelezett a fiatalkorúak védelmében. .

A Petőfi-emlékérmet kedden adták át a magyar kultúra napja alkalmából Orosházán, a Petőfi művelődési központban. Értékteremtés, közösségépítés a kultúra területén – ezt hangsúlyozta az idei díjazott kapcsán Lajti Tímea ügyvezető igazgató. Móricz Bence vehette át tőle az elismerést.

2020 óta segíti a gyermekek fejlődését, tart foglalkozásokat, illetve képez segítő és terápiás kutyákat az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület. Gulyás Biankával, a szervezet alapítójával és önkéntesével Papp Gábor beszélgetett.

Egy kereken negyvenéves kettes Golffal vesz részt a hamarosan rajtoló Budapest–Bamako-ralin a vésztői Szabó Tamás és a veszprémi Hárs Dániel. A Tribün Company csapat tagjai egy hirtelen ötlettől vezérelve döntöttek úgy, hogy indulnak a versenyen, és a már alapvetően is magasan lévő lécet még magasabbra emelték. Egy kartondoboznyi pótalkatrészt és szerszámot visznek magukkal, és jótékonysági céllal füzetekkel, írószerekkel készülnek az afrikai gyermekek számára.

Lujzi, a 3 hónapos kuvasz megérkezett a napokban Békéssámsonba. Kerekes László polgárőr amikor hazatért Maklárról a kölyökkel, bemutatta az olvasóink által is már jól ismert Baltazárnak. S hogy milyen volt az első találkozás? Mindjárt kiderül.

Harmónia helyett hatalmi ámokfutás. Január 26-án mutatják be Shakespeare Macbeth-jét a Jókai színházban. A drámát Pataki András Jászai Mari-díjas művész rendezésében láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában