Segítség

2024.01.23. 12:22

Milliók gyűltek össze az eleki lakástűz károsultjainak

A lakástűz károsult Kmetz Erika és családja számára a napokban tartott Újévi Koncerten adtuk át az összegyűlt 5 158 790 Ft és 50 euro adományt – adta hírül Szelezsán György.

Vásári Erzsébet

Elek polgármestere hozzátette: az elmúlt években már számos esetben és most is bizonyították, hogy Eleken senki nincs egyedül, a közösség ott van és bárkinek a segítségére siet, ha egy lakos nehéz helyzetbe kerül. Tehát ismét bebizonyosodott, hogy amíg összetartanak, addig nincs olyan baj, amit ne tudnának közösen enyhíteni vagy teljesen elhárítani.

Ilyen eset volt, amikor a szintén lakástűz károsult Vigyikán Zsanett és családja, vagy a kis Botás Patrik, az amputált lábú sportoló, Orsós Krisztián, Thuróczy Áron, Kovács Botond, illetve a kis hős Zsigi, Radványi Zsigmond gyógykezelésének megsegítése ügyében fogtak össze.

Szelezsán György részletezte: a mostani gyűjtés során a család számlaszámára érkezett összesen: 3 millió 146 ezer 600 forint, a Zártszelvény SE számlaszámára pedig 1 millió 45 ezer 600 forint utalás. Az eleki boltokban, vállalkozásoknál és intézményekben elhelyezett adománygyűjtő dobozokban összegyűlt adomány összesen 807 ezer forint. A fentieken túl a jótékonysági liciteken befolyt teljes összeg: 102 ezer forint, az Újévi Koncert bevétele pedig 58 ezer 150 forint, plusz 50 euro volt.

A polgármester ismertette: a családdal történt egyeztetés után úgy döntöttek, hogy az adománygyűjtést lezárják. Reményeik szerint a biztosító hamarosan megnyugtató módon rendezi a kárt és az összegyűlt adománnyal kiegészülve egy használt lakóház megvásárlása és felújítása révén új életet kezdhet a család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában