Összefoglaló

2024.01.22. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 22.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 22-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Népharag zúdul a gyerekgyilkos párra Lovászpatonán. T. Judit a kertben, lomok alá rejtette el kislánya holttestét. A helyiek kiborultak, a dühös kommentelők pedig elárasztották a nő Facebook-oldalát.

Belső dokumentum: gyerekeket zaklatnak a Facebookon és az Instagramon. A Meta saját céges dokumentumai szerint átlagosan napi százezer gyerek van kitéve szexuális zaklatásnak.

Életének 92. évében, vasárnap Budapesten elhunyt Grétsy László Prima Primissima díjas nyelvész, az anyanyelvápolás ismert személyisége – tudatta az Anyanyelvápolók Szövetsége hétfőn.

Egy vésztői kisfiú gyógyulásához kértek segítséget a helyi városüzemeltetési irodánál.

Az izraeli terrorellenes műveletek sikere globális érdek, ez ugyanis hozzásegítheti ahhoz a világot, hogy sehol, soha többé ne ismétlődhessen meg hasonló terrortámadás – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, írja az MTI.

Öt rendőrnek több mint ezer eurót kell fizetnie egy szíriai migránsnak, akit azért ítéltek el, mert súlyosan megsebesítette egyiküket egy zavargás során Svédországban. Az érintett rendőrök megdöbbenve állnak az ügy előtt – számol be a V4NA.

Nagyszabású ünnepi gálaműsorral tisztelegtek Békéscsabán, a Jókai színházban a magyar kultúra napja előtt, amelyen fellépett a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar és a teátrum társulata. Átadták a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéseket is, Fekete Péternek és Perlaki Attilának. Beszédében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: egy emelkedő nemzet sikerét kultúrájának gazdagságában lehet lemérni.

A decemberi ideiglenes forgalomba helyezés óta már használható a Kétegyházán elkészült vasúti felüljáró. A projekt része a Budapest-Lőkösháza vasúti korridor fejlesztésének.

Két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg mehetett a Lánchíd kivitelezőjétől, az A-HÍD Zrt-től a számlagyár-ügy gyanúsítottjának cégéhez.

Tilos a hízók moslékkkal etetése Békésben, miként szerte az országban. A hatóságok válasza újra csak az, mint évek óta: a rendelet előírja, hogy tilos az élelmiszer-hulladék (moslék) feletetése a sertésekkel. Békéscsabán egyre több kistermelő foglalkozik hizlalással és kolbászkészítéssel, teljes értékű takarmányt adnak a jószágoknak, sem otthon, sem közétkeztetésből származó élelmiszer-hulladékot nem etetnek állataikkal.

Mégis van remény a japán holdszonda újraélesztésére. A sikeres szombati holdra szállásnak köszönhetően a Szovjetunió, az Egyesült Államok, Kína és India után Japán az ötödik ország, amely űrmodult juttatott a Hold felszínére.

Megpezsdült az élet Orosházán, a Nagy Gyula Területi Múzeumban. Nagyszabású, majd 100 millió forintos felújításnak értek a végére. A Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program támogatásából megvalósított 280 év üzenete – múltunk és hagyományaink, a Thék Endre emlékterem állandó kiállításainak megnyitójával hétfőtől várták az érdeklődőket.

Különleges alkotásokkal, egyedi, hangulatos festéssel díszítik a gyulai Béke sugárúti óvoda folyosóinak falait a Micimaci csoportba járó gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában