Kreatív foglalkozások

2024.01.22. 13:51

Egyedi dekorációk készülnek a gyulai óvoda folyosóján – videóval

Különleges alkotásokkal, egyedi, hangulatos festéssel díszítik a gyulai Béke sugárúti óvoda folyosóinak falait a Micimaci csoportba járó gyerekek.

Papp Gábor

Bajóné Aradszky Anett koordinálásával készülnek a maradandó alkotások. Fotó: Bencsik Ádám

Bajóné Aradszky Anett mesterpedagógus elmondta, a gyerekek már korábban is számos kreatív foglalkozáson vettek részt, festettek már fára, csempére, vászonra, különböző textúrákra, és ezúttal is közösen gondolkodva haladnak óvodapedagógus-társával, Mártonné Csonka Gabriellával, illetve a csoport dajkájával, Dánielné Méder Ibolyával.

– A közelmúltban ellátogatott hozzánk Steigerwald István festőművész, aki számos alkotását bemutatta a gyerekeknek, illetve az iroda falára egy festményt is elkészített – tette hozzá a mesterpedagógus. – Ez adta a közvetlen előzményét annak, hogy különleges tematikákban készítsünk festéssel dekorációt az óvoda folyosóinak falára. Ehhez kifejezetten művészfestéket használunk, ami megfelelő minőséget biztosít, hogy maradandót alkossanak.

– Az ötletet számos cél mentén valósítjuk meg. Egyrészt nagyon fontos, hogy a gyerekek önbizalma fejlődjön, amiben egy-egy saját munka elkészítése kiemelt szereppel bír – emelte ki Bajóné Aradszky Anett. – Lényeges szempont számukra, hogy valami maradandót hoznak létre, valami olyasmit, ami évek, évtizedek múlva is megmaradhat. Ez újdonság számukra, hiszen rajzaik nem feltétlenül lesznek meg hosszú időn át. Ahogy, mint minden kreatív foglalkozás során, ezúttal is hangsúlyt fektetünk arra, hogy közös dolgozzanak. Mindenkinek megvan a saját feladata, amiben a legjobb, és mindannyian tudják, hogy a saját munkájuk nélkül nem születne meg az egész.

A mesterpedagógus egyébként előrajzolja a különböző formákat, a gyerekek pedig ezt követően minden segítség nélkül kifestik azokat. Az első folyosórésszel már végeztek, amelyen a különböző vidám házak, épületek dominálnak, később állatok és például, mivel közlekedési óvodáról van szó, a különböző járművek is fontos szerepet kapnak majd.

Az első folyosórész hamarosan elkészül, amit a következő hetekben az óvoda további falai követnek majd a folyosókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában