Krimi

2024.01.22. 05:45

Népharag zúdul a gyerekgyilkos párra Lovászpatonán

T. Judit a kertben, lomok alá rejtette el kislánya holttestét. A helyiek kiborultak, a dühös kommentelők pedig elárasztották a nő Facebook-oldalát.

Forrás: police.hu

Napok óta képtelen felocsúdni a döbbenetből a Veszprém vármegyei Lovászpatona községe, ahol szörnyű dolog történt: kedden (január 16-án) ugyanis az egyik családi ház udvarán egy csecsemő holttestére bukkantak. Hamarosan kiderült, hogy az ott élő 28 éves nő rejtette el újszülött lányát, akit – állítása szerint – eltitkolt terhesség után, szintén titokban szült meg.

Egyelőre nem ismerni a pontos körülményeket, de úgy tudjuk, hogy T. Judit valamikor december végén szülhetett, ami után a babát kivitte a kertbe, és a felhalmozott hulladék alá rejtette, végül magára hagyta. 

Tettét – őrizetbe vétele után – azzal indokolta, hogy korábban már hat gyermeket szült, a hetediket pedig már nem szerette volna megtartani, a terhességmegszakításhoz viszont már késő volt. 

A helyiek korábban a Metropolnak elmondták, hogy az asszony és férje, Zoltán nem voltak éppen mintaszülők, gyermekeik ugyanis állami gondozásban nevelkednek. 

– Nem törődtek a gyerekekkel, és hát az életkörülményeiket meg a házat is meg lehet nézni, oda én sem adnék ki gyereket. Szívünk megszakad azért a csepp kislányért, hogy még az esélyt sem adta meg neki az életre – mondta a lapnak egy helybeli.

Sokan azt sem értik, hogy a szülés után miért nem egy inkubátorban helyezte el a csecsemőt, ahogyan többek szerint az is sántít, hogy párja nem tudott a terhességről.

– Egyszerűen nem értem, hogy lehet, hogy a férje ne tudta volna, hogy gyermeket vár. Együtt élnek, egy légtérben, egy terhességnek pedig azért vannak jelei – szögezte le egyikük, hozzátéve, hogy Judit még csak nem is testes asszony, hanem átlagos testalkatú nő. Így sokan – nem titkoltan – biztosak benne, hogy Zoltán nagyon is tudott a kicsi érkezéséről. Azonban a férfit a napokban kihallgatták és haza is engedték, úgy tudni, ő maga is azt mondta, amit párja: nem tudott a hetedik gyermekről.

Információink szerint azonban azóta Juditra és Zoltánra összharag zúdult, az asszony közösségi oldalát elárasztották a kommentek, így a család tart is a helyiektől:

– Nem csodálnám, ha félnének, ezután nem tudom, ki látja őt vagy a férjét szívesen

– mondta egy másik lakó. Információink szerint a férfit nem is nagyon látták az eset óta.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a kicsi pontosan hogyan halt meg: halva született, vagy pedig az anyja végzett vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában