Összefoglaló

2024.01.21. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. január 21.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. január 21-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Három embert ölt meg az ítéletidő miatt egy autóra zuhanó villanyvezeték. Az extrém időjárás egészen megbénította az USA-beli Portlandot.

Az év elején sokan elkezdik a száraz január kihívást, amelynek lényege, hogy az év első hónapjában teljesen száműzik az alkoholt az életükből. Orvosok és tudósok szerint azonban, ha elértünk egy bizonyos kort, jobban tesszük, ha az alkoholmegvonást nem csak a januárra korlátozzuk, ugyanis, ha rendszeresen iszunk, fokozottan fenyeget minket a demencia kialakulása.

Folytatódhat a küldetés: a NASA helyreállította a kapcsolatot a Marson lévő helikopterével. A mindössze 1,8 kg tömegű Ingenuity eredetileg csak öt felszállásra volt tervezve, de a küldetés minden várakozást felülmúlt. A helikopter összesen mintegy 17 kilométert tett meg, és 24 méteres magasságig repült.

Az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának pályázatán elnyert majd 97 millió forintból egy újragondolt, digitális eszközöket is felvonultató állandó kiállítást alakított ki, valamint egy új, Thék Endre életét bemutató tárlatot is létrehoztak. Az elmúlt mintegy másfél éves munka véget ért, január 27-én megnyílik a múzeum.

Ha az ember betér a békéscsabai Rózsakert piacra, szinte nekimegy Hamza Jánosnak, aki a bejárat melletti placcán mézesüvegekkel védi magát – bár a tréfát félretéve, senkitől sem kell tartania –, a tartalmuk pedig nemcsak gyógyír betegségekre, hanem a megelőzésben is szerepet játszik.

Orosházán tartott élménybeszámolót Lukács Ottó, aki egyetlen magyarként teljesítette a világ egyik legkülönlegesebb motorversenyét, a Motorcycle Cannonball Run-t. A 6 ezer kilométeres távon az 1929-es évjáratú Méray Jap 600-as veterán motorkerékpárral vett részt.

Megtartották a Békés Megyei Culinary Team támogatói vacsoráját, a csapat stuttgarti Culinary Olimpia előtti főpróbáját pénteken este Gyulán, a Gyulakonyha étteremében. A világversenyt február elején rendezik majd a német városban.

Ki jegyzetel a megbeszélésen? Az MI, ami már magyarul is tud. Sok üzleti megbeszélés legjobb asszisztense lehet ez az MI-applikáció.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában