Piac

2024.01.21. 07:13

Torokbalzsam a propolisz: békési mézek a nyavalyák ellen a Rózsakertben – videóval

Ha az ember betér a békéscsabai Rózsakert piacra, szinte nekimegy Hamza Jánosnak, aki a bejárat melletti placcán mézesüvegekkel védi magát – bár a tréfát félretéve, senkitől sem kell tartania –, a tartalmuk pedig nemcsak gyógyír betegségekre, hanem a megelőzésben is szerepet játszik.

Beol.hu

Prohászka Béla is Hamza Jánosnál járt.

Fotó: Bencsik Adam

– Ha a Rózsakertben vagyok, a mézet itt veszem meg Hamza János békési méhésztől és feleségétől – ecsetelte Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. – Most egy olyan különleges repcemézet is ajánlottak, mely kevésbé savas, inkább lúgos, és az emberi szervezet egyensúlya szempontjából ezért is nagyon fontos.

Ahogy Hamza János fogalmazott, a repceméz magas propolisztartalma miatt valóban torokbalzsam, rendszeresen kell fogyasztani, mert a betegségmegelőzéshez a folyamatosság is hozzájárul. A repce a legkevésbé savas, inkább lúgosító méz, vagyis a gyomor barátja, a reflux ellenszere, bár ebben több társa is van a mézek között.

– A mézre nem csodaszerként, hanem az életünket, a mindennapjainkat megédesítő finomságként kell tekinteni – hangsúlyozta Hamza János. – Mindig mondom, ezáltal tudjuk a nyavalyákat megelőzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában