Novák Katalin Békésben

2024.01.25. 15:34

A Munkácsy múzeumban és a Csabagyöngyében járt a köztársasági elnök - videóval

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tett szerda délelőtti látogatását követően Novák Katalin a szemközti Csabagyöngye Kulturális Központot kereste fel, ahol Szente Béla, az intézmény igazgatója és Gnandt János, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke köszöntötte a köztársasági elnököt.

Papp Gábor

A Munkácsy múzeumban Bácsmegi Gábor igazgató kalauzolta Novák Katalint.

Fotó: Bencsik Ádám 

Az államfő dr. Bácsmegi Gábor, a Munkácsy múzeum igazgatója kalauzolásával tekintette meg a Munkácsy tárlatot. Dr. Bácsmegi Gábor elmondta, a látogatás során bemutatta Munkácsy Mihály pályafutását, illetve a kiállított képeket. Az igazgató beszélt a múzeumról, annak történetéről, az elmúlt évek fejlesztéseiről, illetve a jövőbeni elképzelésekről. Novák Katalin nagyon szimpatikusnak találta mind a kiállítást, mind az épület szépségét, amit a fenntartó, illetve az intézményi közösség kialakított. A köztársasági elnök írt is a múzeum emlékkönyvébe a látogatás végén. 

Szente Béla, a Csabagyöngye igazgatója egyebek mellett szólt arról, hogy a közelmúltban harmadik alkalommal vehették át a Közművelődési Minőség díjat. Kitért a rendezvényeikre, illetve arra is, hogy 130 közösséggel is foglalkoznak a kulturális központban. A látogatás végen az intézmény közösségeinek ajándékát adták át Novák Katalinnak.

Gnandt János megtiszteltetésnek nevezte, hogy a köztársasági elnök a Munkácsy tárlatot követően egy kortárskiállítást tekintett meg.

– A tárlat a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása, amely a magyar kultúra napja alkalmából nyílt huszonhárom képzőművész huszonhét alkotásából – fogalmazott. Novák Katalin találkozott és beszélgetett a művészeti társaság tagjaival. A békéscsabai látogatásra elkísérte a köztársasági elnököt  fia, Ádám is. 

NOVÁK Katalin
 Novák Katalin találkozott a művészeti társaság tagjaival Fotó: Máthé Zoltán/MTI
BA-9509
Csuta György festőművész és Novák Katalin. Fotó: Bencsik Ádám

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában