Egy eleki és három gyulai intézményben csaltak mosolyt az arcokra

2023.12.18. 20:18

Gyermekotthonoknak gyűjtött az egyesület

A Békés Megye Ifjúságáért Egyesület immár második alkalommal szervez karácsonyi adományozást a Gyulán, és környékén lévő gyerekotthonok lakóinak. Az akció keretében a napokban egy eleki és három gyulai otthont látogattak meg.

Vásári Erzsébet

Gyermekotthonoknak gyűjtött az egyesület

Fotó: Békés Megye Ifjúságáért Egyesület

Kéri László, az egyesület elnöke elmondta, hogy nehéz egy ilyen adományozás után szavakat találni. Egyszerre érez örömöt az ember, hogy tett valami jót, és egyszerre érez ürességet. Elárulta: a gyerekek először zárkózottak voltak, végül odamentek, mosolyogtak, néha még nevettek is. Az egyik kislány nekik adta a rajzfüzetét, amit nézegetve megállapították, hogy rendkívül élénk fantáziája van. Azonban tudja, hogy a jókedv csak ideig-óráig tart.

Az elnök hangsúlyozta, hogy sokkal többet szeretnének tenni értük, de nem könnyű. Ők ugyanis egy olyan világban élnek, amit mi nem ismerünk, és nem érthetünk. A törődés után, amit megpróbálnak adni nekik, csak remélni tudják, hogy egyszer jobbra fordul a sorsuk.

Az akció keretében a napokban egy eleki és három gyulai otthont látogattak meg.

Kéri László hozzátette, szeretnék megköszönni a gyerekotthonok dolgozóinak a munkáját, hiszen az ünnepek a szociális dolgozóknak is nehéz időszakot jelentenek. 

Szőke János, az egyesület alelnöke elárulta: számára nagyon jó érzés volt azon túl, hogy az otthonuktól távol élő gyermekeknek mosolyt csaltak az arcára az is, hogy az egyesület tagjai lelkesen és önzetlenül álltak bele az adományozásba, és szervezték azt meg. Hiszen egy ilyen akciót sem egyszerű megszervezni. Visszaemlékezett: már hetekkel ezelőtt elkezdődnek a háttérben a munkálatok. Végül külön kiemelte Veress András egyéni vállalkozót, Koncz Gábort, és az egyesületük tagját, Szabó Rolandot, akik különféle adományokkal támogatták az ajándékozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában