Koncert

2023.11.22. 15:57

Békéscsabán is bemutatja első lemezét a Tornóczky All Access

Tavaly nyáron több mint huszonöt sikeres szakmai év után új fejezethez érkezett el ifj. Tornóczky Ferenc pályafutása. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese megalapította dinamikus, autentikus, sallangmentes zenekarát, amelyben Nagy Ricsi énekel, Temesi Berci basszusgitározik, Zombori Atus dobol. A csapat pénteken Békéscsabán zenél.

Vásári Erzsébet

A Tornóczky All Access

A Tornóczky All Access napokban megküldött beszámolójából kiderült, hogy 2022. július 27-én rukkolt elő első zenei anyagával a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettese, Tornóczky Feri által alapított Tornóczky All Access (Nagy Ricsi, Temesi Berci, valamint Zombori Atus). A dinamikus, power-blues banda idén szeptemberben kiadta első nagylemezét „Elkezdték, folytatjuk…” címmel.

Legújabb klipjüket az „Így lesz egy óriás földönfutó” dalukhoz forgatták a fiúk. 

– Ez a számunk elképesztő hangulattal, hatással, komoly üzenettel rendelkezik. Azok a Póka, Tátrai, Deák Bill, Földes szerzemények jutnak eszembe róla, amiket fiatalkoromban sokat hallgattam, majd játszani is volt szerencsém. Nagyon boldog vagyok, hogy a mai világban van lehetőségem ilyen számokat írni, játszani a barátaimmal. A mondanivaló miatt számunkra kézenfekvő volt, hogy sztoris klipet csinálunk hozzá. Azt hiszem, ez is egy olyan munkánk, ami párját ritkítja – kezdte a névadó gitáros, Tornóczky Feri. Nagy Ricsi énekes hozzátette: sokuk kedvence ez a dal az első lemezükről. Mély a mondanivalója, szép a dallamvilága. Zombori Atus dobos pedig úgy fogalmazott, hogy ez egy lassú ballada, amit már csak a szövege miatt is mindenkinek hallania kell.

A Mirtse Korinna (rendező, vágó), Bikali Sándor (rendező, operatőr) által készített videó egy gazdag testvérpárosról, kettejük lelkéről, kapcsolatáról szól. A főszerepeket az „Így lesz egy óriás földönfutó” szövegírója, Lombos Marci, valamint Bárány Anna rádiós műsorvezető alakítják.

– Új élmény volt számomra ez a forgatás, ugyanis a történetben most én is szerepet játszottam. Hálás, boldog vagyok, amiért egy ilyen precíz, pontos, gyors stábbal dolgozhatunk mindig – mondta el Atus. Ricsi hozzátette: Berci hatalmas munkát rak a klipjeinkbe, mire mi odaérünk a forgatásra, minden részletet összeránt. Nekünk csak tennünk kell dolgunkat. Feri pedig köszönetet mondott mindenkinek, aki elment, és hozzátett a pár perces kisfilmjükhöz.

Temesi Berci végül elárulta, hogy számtalan terv van a tarsolyukban, többek között elkezdenek dolgozni a második albumuk dalain. A 2024-es évet a Barba Negrában kezdik, ahol január 6-án az első Újévi Blues Ünnep koncertjüket tartják meg barátaikkal, a Jazztelen zenekarral.

A dinamikus, energikus, sallangmentes blues-rock zenekar legközelebb november huszonnegyedikén, pénteken Békéscsabán, a Nádas sörözőben mutatja be színes albumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában