Gyomaendrőd

2023.11.02. 06:30

Bárki megalkothatja a sajt- és túrófesztivál kabalafiguráját

Az önkormányzat nyílt pályázatot hirdet egyéni és szakmai alkotók, illetve alkotóközösségek számára a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál kabalafigurájának megalkotására – adta hírül a napokban Toldi Balázs polgármester.

Vásári Erzsébet

A sajt-és túrófesztivált minden évben megrendezik.

Fotó: MW-archív

Részletezte: pályamunkát beadhat természetes személy, bármely belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, egyéni vállalkozó, egyéni cég vagy civil szervezet. Hozzátette, a pályázónak javaslatot kell tennie a kabalafigura képi, vizuális megjelenésére (számítógépes grafika és kézi rajz egyaránt benyújtható), valamint a kabalafigura nevére.

A polgármester kifejtette, hogy a tavasz beköszöntével Gyomaendrődön évről-évre újraéled a sajtkészítés mesterségének hagyománya, amelyet egy három napos rendezvénnyel ünnepelnek a Hármas-Körös ölelésében fekvő alföldi kis városukban. 1999 óta rendezik meg minden évben a sajt-és túrófesztivált, melyen számos hazai és külföldi sajtkészítő mester képviselteti ezt a hagyományőrző szakmát.

A pályázat feltételeiről elárulta, fontos, hogy a pályaművek legyenek könnyen felhasználhatók (többféle méretben, anyagon, felületen és színben kivitelezhető legyen); a kabalafigura színes és fekete-fehér változatban egyaránt használható legyen; a pályázók a kabalafigura és neve felhasználási jogait átadják a pályázat kiírójának, és vállalják, hogy azok felhasználásával kapcsolatosan további igényeket nem támasztanak; a pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályamunkákon – a pályamunkák lényegét nem érintő – módosításokat hajtson végre; a pályázat kiírója fenntartja továbbá a jogot, hogy a kabalafigurák esetében a figurára vonatkozó rajzot és a figura nevére vonatkozó névjavaslatot elválassza egymástól, és akár más-más pályamunkákhoz tartozó rajzot és nevet párosítson össze.

Toldi Balázs hangsúlyozta, hogy minden pályázó kizárólag egy pályázattal indulhat, ezen belül az általa tervezett kabalafiguráját mindenki maximum 3 darab, saját maga által készített rajzzal vagy grafikával nevezheti. Az elkészült pályaművek mellé jeligével ellátott, zárt borítékban minden esetben csatolni kell a pályázati adatlapot (pályázó nevét és elérhetőségeit), illetve a pályázati nyilatkozatot, mert ezek hiányában a pályázat érvénytelen. A pályázati adatlap és nyilatkozat letölthető a www.gyomaendrod.hu oldalról.

Mint kiderült, a díjnyertes pályázat 100 ezer forint pályadíjat kap. A beérkezési határidő 2023. november 20., (hétfő) 16 óra, a beérkezett pályázatokat a kiíró a november 30-i ülésén értékeli és bírálja el. Nevezési díj nincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában