Közélet

2023.11.06. 13:30

Az önkormányzatra hivatkozva bírtak vásárlásra egy idős dévaványait

A mai napon az önkormányzatra hivatkozva gyógyászati segédeszköz vásárlására bírtak rá egy idős lakostársunkat, illetve további termékek megvásárlására biztatták őt – tájékoztatott hétfőn Dévaványa Város Önkormányzata.

Vásári Erzsébet

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Ismertették, hogy az esetet feléjük is jelző Református Szociális Gondozási Központ beszámolója szerint egy 60 év körüli férfi, egy krémszínű autóval kereste fel az ellátottjukat, és vette rá a vételre.

Leszögezték: a dévaványai önkormányzat senkit nem bízott meg idős emberek felkeresésével abból a célból, hogy számukra bármilyen terméket népszerűsítsenek, árusítsanak vagy vásároljanak. Éppen ezért felhívják a lakosok figyelmét arra, hogy ez átverés, legyenek körültekintőek és ne váljanak csalás áldozatává. Kérik továbbá a hozzátartozókat, hogy a fentiekre hívják fel az idős szüleik, hozzátartozóik, valamint ismerőseik figyelmét is, megóvásuk érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában