Összefoglaló

2023.11.27. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 27.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 27-én.

Beol.hu

Szijjártó Péter: a kormány a további magyar túszok kiszabadítását is megpróbálja előmozdítani. Minden bizonnyal van még két magyar állampolgárságú férfi a Hamász fogságában, de egyelőre egyikükről sem kaptunk visszajelzést, egyikükről sem tudunk tartózkodási hely szempontjából, tehát sajnos nem tudunk róluk semmit – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

A felüljáróról akart leugrani egy férfi az M30-as autópályán. Szerencsére a rendőrök még időben érkeztek.

Több ezer „hamis mosollyal” szembesültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, amikor Gyulánál felnyitottak egy magyar kamiont – írták a NAV közleményében.

Kezünkben a jövő: 2026-tól nem kell többé igazolványt magunkkal vinni. A Digitális állampolgárság program lényegét magyarázta el röviden Dömötör Csaba a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Több mint ezer azonosítatlan holttest van ma Magyarországon. A rendőrség körözés alapján próbálja beazonosítani az emberi maradványokat, de nem járnak mindig sikerrel.

Rászoruló gyermekeknek szervez adventi programot a Nemzeti Múzeum. Ingyenes tárlatvezetések és kincskereső programok várják a gyerekcsoportokat december 1. és 20. között az ünnepi akción.

Békéscsaba főterére, a városháza elé hétfőn érkezett meg a város karácsonyfája egy méretes szállítmány részeként, majd azt egy daru emelte bele az óriási talpba. A hat méter magas nordmannt egy békéscsabai család ajánlotta fel, így jutott el a Dobozi út környékéről, a Nagydiófa utcából a Szent István térre.

A szaloncukor az adventi, karácsonyi időszak hagyományosan népszerű terméke. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképe szerint egy-egy háztartás évente egy kilónyi szaloncukrot vásárol átlagosan, a legkedveltebb a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes. Békésben is évek óta a zselés a nyerő, bár már robbanócukros és aranygaluskás is kapható.

Majomkimérát hoztak létre világító szemekkel és ujjakkal a kínai tudósok. Őssejtek felhasználásával alkották meg az állatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában