Ünnepek

2023.11.27. 13:36

Háromszáz méter fényfüzér és hatszáz dísz ékesíti Békéscsaba karácsonyfáját – videóval

Békéscsaba főterére, a városháza elé hétfőn érkezett meg a város karácsonyfája egy méretes szállítmány részeként, majd azt egy daru emelte bele az óriási talpba. A hat méter magas nordmannt egy békéscsabai család ajánlotta fel, így jutott el a Dobozi út környékéről, a Nagydiófa utcából a Szent István térre.

Licska Balázs

A hat méter magas nordmann a Nagydiófa utcából érkezett a városháza elé hétfőn. Fotó: Bencsik Ádám

A tervek szerint azt követően, hogy hétfőn felkerült rá a mintegy 300 méternyi fényfüzér, kedden több mint 600 dísszel is ékesítik a karácsonyfát, majd a kupola várhatóan szerdán kerül a fenyő köré.

A főtéren immár állnak a faházak – amelyekben többek között kürtős kalácsot és forró italokat árusítanak –, valamint a belvárosi római katolikus templom előtt a betlehemet is elkezdték hétfőn összepakolni. A napokban kerülnek ki az egyéb kiegészítők a Szent István térre, mint a medve vagy a rénszarvas, de ingyenesen használható körhinta és kisvasút ugyancsak helyet kap a városháza előtt, míg a hivatal ablakai adventi kalendáriumként szolgálnak majd. Noha több városrészben immár működik a díszkivilágítás, a fények ünnepélyesen vasárnap kapcsolódnak fel.

Az első adventi gyertyagyújtás vasárnap 16 órakor lesz a főtéren, és ezt követően a Csabai Advent rendezvénysorozat részeként minden nap kínálnak valamilyen programot a Szent István térre kilátogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában