Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2023.11.27. 10:06

Több ezer hamisított törölközőt szállított a Gyulánál megállított kamion

Több ezer „hamis mosollyal” szembesültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, amikor Gyulánál felnyitottak egy magyar kamiont – írták a NAV közleményében.

Licska Balázs

Több száz kartondobozban lapult a hamis áru

Fotó: NAV

Mint ismertették, Görögországból érkezett az a teherautó, amelyet a pénzügyőrök a gyulai határátkelőhelyen megállítottak. A raktérben több száz kartondobozban különböző színű „Smile” mintájú törölközők lapultak. A sofőr már kevésbé volt mosolygós, amikor kiderült, hogy a boldog arcokkal és feliratokkal díszített rakománytól meg kell válnia. A textíliák mintái és feliratai szerzői jogokat sértettek, amit a jogtulajdonos képviselője is megerősített.

Görögországból jött a szállítmány. Fotó: NAV

Az egyenruhások a 4800 fürdőlepedőt lefoglalták, és szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A NAV közbelépése megakadályozta, hogy a hamisítványok forgalmazásával mintegy 20 millió forint vagyoni hátrányt okozzanak a jogtulajdonosnak – ismertették. A NAV-nál kiemelték: a hamisított termékek a vásárlóknak és a gazdaság szereplőinek is komoly károkat okoznak, sőt akár az egészséget is károsíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában