Békéscsaba

2023.10.27. 10:50

Közösségi média: pozitív, de addiktív hatásai is vannak

Pedagógus konferenciát tartottak a napokban a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén.

Papp Gábor

Pető Dorina tartott előadást

Forrás: Facebook/ Mcc

– Gyakran halljuk napjainkban, hogy egyre több a mentális egészségünket romboló hatás. Pető Dorina, a Mélylevegő Projekt társalapítója, az MCC egészségügyi projektekért felelős munkatársa a békéscsabai pedagógus konferencián többek között azt fejtette ki, hogy bár nem lehet egzakt módon meghatározni, mennyire nőtt a mentális megbetegedések száma, a felvetés mindenképpen azt magyarázza, hogy foglalkozni szükséges a problémával – számolt be az eseményről az MCC Békéscsaba Facebook-oldala

Az előadás során a szociálpszichológus sorra vette a leggyakrabban előforduló gondokat, mint a depresszió, a szorongás, vagy a kiégés. Ezek mellett szó volt a social media térnyerésének a társadalomra gyakorolt hatásáról is. A szakember kifejtette, hogy nem lehet egyértelműen károsnak determinálni a jelenséget, hiszen pozitív hozadékai is vannak. Ilyen például a kommunikációs lehetőségek széles köre és a könnyebb kapcsolatfelvétel. Ugyanakkor nem rejtette véka alá az addiktív hatásokat: egy új kutatás szerint a fiatal korosztályban nem ritka a napi 12-14 órás készülékhasználat. 

Pető Dorina fiatal szakemberként első kézből nyújtott betekintést a pedagógusok azokról a problémákról, amelyekkel a generáció küzd, mindemellett gyakorlati tanácsot is tudott adni ezek orvoslására. A konferencia célja volt az is, hogy a gyakorlatban is használható megoldásokat adjon a pedagógusoknak, így az előadás végén a közönség tagjai a mindennapi iskolai gyakorlatban felmerülő kérdéseikre is választ kaptak. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában