Szimpózium

2023.10.06. 10:35

Kardiológusok tanácskoztak a gyulai kórházban

Szimpóziumot tartottak csütörtökön a gyulai kórházban Békés vármegyei kardiológiai nap címmel.

Vásári Erzsébet

A kardiológia aktuális kérdéseit vették napirendre.

Fotó: Lehoczky Péter

Az eseményen Thury Attila, a kardiológiai osztály vezetője visszaemlékezett: tíz évvel ezelőtt indult el az akut infarktusok ellátása a kórházban, ám akkor még a radiológiai osztályon végeztek szívkatéteres műtéteket, majd 2016-ban, az új műtéti tömbben hoztak létre számukra egy katéteres műtőt.

Dr. Becsei László főigazgató főorvos köszöntőjében elhangzott, a napokban avatták fel az újonnan beszerzett DSA-készüléket, valamint a meglévő mellett kialakítottak egy új szívkatéteres műtőt is, így már egyszerre két helyen végezhetnek műtéteket. Ezzel pedig a gyulai kardiológia immár képes az egész vármegye korszerű ellátására. A főigazgató főorvos után dr. Kovács József orsszággyűlési képviselő idézte fel a gyulai kardiológia történetét, valamint azt az időszakot, amikor ő maga is az intézményben dolgozott.

A köszöntők után előadások következtek, melyekre a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházból, valamint a Szegedi Tudományegyetemről is érkeztek szakemberek, akik a kardiológia aktuális kérdéseiről tanácskoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában