Őrzik a szlovák gasztronómiai hagyományokat

2023.10.21. 17:17

Haluskáztak a Napsugárban, 22 csapat csapat gyúrta, főzte, ízesítette a tésztát Kondoroson

Immáron 16. alkalommal rendezték meg a Haluskanapot szombaton Kondoroson, a Napsugár vendéglőben. Krajcsovicz Andrásné, a Békés vármegyei és a kondorosi szlovák önkormányzat elnöke hangsúlyozta, ezzel a rendezvénnyel is őrzik a szlovák gasztronómiai hagyományokat.

Nyemcsok László

Kicsik és nagyok együtt gyúrták a haluskát

Ennek megfelelően Kondoros mellett Nagybánhegyestől Kardosig és Csabacsűdig, Békéscsabától Csorvásig, Tótkomlósig és Örménykútig érkeztek csapatok. Emellett a város testvértelepülésének, Nagysallónak a képviselői sztrapacskát készítettek a sokféle haluska mellé.

Ismét sikert aratott a rendezvény, sokan érezték jól magukat

Krajcsovicz Andrásné elmondta, a tésztához a lisztet és a tojást, valamint a feltéthez a túrót és a káposztát biztosították, az ezekből készült haluskák mellett egy harmadik ízesítéssel, étellel is előrukkoltak a résztvevők. A szilvalekváros. mákos derelyétől a babrilové haluskáig számos finomságot kóstolhattak a résztvevők.  Volt, aki haluskalevest is főzött, hagymás, fűszerpaprikás alaplében, burgonyával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában