Czina iskola

2023.10.09. 09:04

Ellátogattak a diákok a kutyamenhelyre is

Az orosházi Czina iskola rendhagyó módon emlékezett meg az állatok világnapjáról. A Tanítsunk Magyarországért programban részt vevő gyerekek egy csoportja ellátogatott a Szikhát Kutyamenhelyre dr. Badó Attila vezetésével és a Szegedi Tudományegyetem két mentorával.

Csete Ilona

A kutyamenhely lakói meghálálták a simogatást.

Orosháza Nem mentek üres kézzel a diákok: kutyatápot, plédeket, játékokat, tisztítószert is vittek magukkal a menhelyre. De ők maguk is kaptak: a kutyusoktól sok-sok szeretetet, a menhely vezetőjétől, Pusztai Ilonától pedig néhány emlékezetes történetet, ami az elmúlt 23 évben az egyesületükben történt.

Az iskolában megoldottak játékos feladatokat. Fotó: BMH

Eközben a gyerekek az iskolában játékos feladatok megoldásával foglalkozhattak: voltak állatos szólások, közmondások, állatnyomok felismerése, dalszöveg kiegészítése állatokkal (angolul), tápláléklánc papírpoharakból. Egy érdekes előadásnak is részesei lehettek, ahol a történelem híres állatairól tanulhattak: Wojtekről, a világháborús medvéről, Marengoról, Napóleon lováról, vagy éppen Lajkáról. A mentorok és a gyerekek úgy nyilatkoztak a nap végén: ez egy jó program volt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában