Honvédelmi Minisztérium

2023.10.05. 14:18

Csapatzászlót kapott Szegeden a 4. területvédelmi ezred, ehhez tartozik a Békés vármegyei zászlóalj is

Csapatzászlót adományozott Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a 4. területvédelmi ezrednek.

Licska Balázs

Szebellédi Zoltán, Békés vármegye önkormányzatának alelnöke és dr. Takács Árpád., Békés vármegye főispánja is részt vett a szegedi ünnepségen. Mellettük dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök.

Fotó: Délmagyarország

A csapatzászlót csütörtökön a szegedi dómban adta át Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje az ezred parancsnoka, Huszár Ferenc ezredes számára. A 4. területvédelmi ezred részét képezi a Békés vármegyei 101. területvédelmi zászlóalj is – írta a Délmagyar.

Az eseményen a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, dr. Czermann János elmondta, hogy a magyar haderő fejlesztése és felkészítése intenzív és folyamatos; és kiemelte, hogy a 2017-ben létrehozott önkéntes tartalékos rendszer ma már a Magyar Honvédség nélkülözhetetlen része.

A Délmagyar tudósítása szerint a rendezvényen Huszár Ferenc ezredes, az MH 4. területvédelmi ezred parancsnoka hangsúlyozta: mindent megtesz, hogy az ezred egyre jelentősebb értéket képviseljen a Magyar Honvédségen belül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában