Garabonciás napok

2023.10.05. 21:37

A Vízmű jelöltje, Hajdú János lett az idei diákpolgármester Békéscsabán – galériával, videóval

A Vízmű jelöltje, Hajdú János nyerte toronymagasan, összességében 156 pontot szerezve az idei diákpolgármester-választást a 31. Csabai Garabonciás Napok keretében – derült ki csütörtökön, a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott zárórendezvényen. A diák-alpolgármesteri székbe Kucsa Dávid (Trefort) és Zahorán Milán (BEG) ülhet.

Licska Balázs

Szarvas Péter és Hajdú János.

Fotó: Bencsik Ádám

Megtelt fiatalokkal csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központ, és miközben Dj Oszi, azaz Oszlács Norbert pörgette a lemezeket, folyamatosan ismertették a részeredményeket. 20 óra is elmúlt, amikor fény derült arra, hogy ki veheti át a mandátumot Lipcsei Emesétől, a Belvár leköszönő diákpolgármesterétől, illetve a város kulcsát Szarvas Péter polgármestertől.

Magyarország legnagyobb középiskolás rendezvényén, az idei Garabonciáson a hetedik helyet szerezte meg a Sebestyén Sarolta és a Gészi; hatodikként zárt Szatmári Dávid és a Belvár; ötödik lett Kováts Luca és az Andrássy; míg a negyedik pozícióba Gyepes Levente és a Közgé ért be. Harmadikként és másodikként zárt Zahorán Milán és Kucsa Dávid, vagyis a BEG és a Trefort adja most a két diák-alpolgármestert. A diákpolgármesteri címet pedig a vízműs jelölt, Hajdú János szerezte meg, összességében több mint 40 ponttal megelőzve a második és a harmadik helyezettet.

– Ne sírjatok! Nincs baj! Megcsináltuk, nyertünk 13-ban, 18-ban és 23-ban is! – mondta Hajdú János, miután mikrofont kapott és átvette a város kulcsát Szarvas Péter polgármestertől. Megköszönte a tanároknak, az igazgatónak, a kampányfőnökeinek, a stábnak és az egész iskolának a támogatást. Mint fogalmazott, felfoghatatlan, hogy a város kulcsa van a kezében, amelyről egyébként nem gondolta, hogy ennyire súlyos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában