Elismerések

2023.10.05. 16:37

Átadták a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetéseket

Átadták a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban, a Csabai Garabonciás Napok keretében.

Licska Balázs

Dr. Szigeti Béla, Lipcsei Emese, Szák Kocsis Péter, Szikora Mihályné, Karácsony Zsolt, Varga Tamás és Nagy Ferenc a díjak átadását követően. Fotó: Bencsik Ádám

Az elismerést idén az ifjúsági munka minden szeletében jelen lévő mentálhigiénés szakember, Karácsony Zsolt, valamint a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesületet érdemelte ki, az egyesületet Szák Kocsis Péter elnök és Szikora Mihályné alelnök képviselte a rendezvényen. A díjakat Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármesterek, dr. Szigeti Béla, az ifjúsági és sportbizottság elnöke, illetve Lipcsei Emese diákpolgármester nyújtották át.

Szák Kocsis Péternek gratulál Varga Tamás. Fotó: Bencsik Ádám

A méltatások során elhangzott, hogy Karácsony Zsolt a fiatalok iránti nyitottságával, szakmai hozzáértésével, támogató hozzáállásával biztos pontja lett a békéscsabai ifjúsági munkának, valamint azoknak a hálózatoknak, amelyek a fiatalokkal, a lelki egészséggel foglalkoznak. Az ifjúsági munka minden szeletében ott van, képviseli a fiatalokat, kiáll érdekükben. Bekapcsolódott az ifjúsági koncepciók készítésének folyamatába, részt vesz az irányvonalak meghatározásában. A tavaly létrehozott Liget Ifjúsági Tér működését ugyancsak segíti. Támogatja a fiatalokat abban, hogy megértsék, elfogadják önmagukat és másokat; de a felnőtteket szintén segíti abban, hogy megtalálják azt a nyelvet, módszert, amellyel érdemes az ifjakhoz fordulni.

Lipcsei Emese és Karácsony Zsolt. Fotó:  Bencsik Ádám

A Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület 1991 óta működik a városban, jelenleg mintegy 50 taggal bír. Az egyesület célként fogalmazta meg, hogy a keresztyén értékrend és üzenet ne csak az egyházközösség tagjaihoz, hanem a lehető legtöbb fiatalhoz jusson el, főleg a művészetek, az alkotás élménye, a zene és az irodalom révén. Rendszeresen tartanak kötetlen bibliaórákat, ifjúsági és sportklubot, de korábban szerveztek például alkotóköröket, nyári táborokat, kirándulásokat is. Néhány éve felmerült az igény a tagokban egy olyan helyre, ahol hétvégenként összejöhetnek, beszélgethetnek, szórakozhatnak. Ezt elégítik ki a szombat esti klubokon, ahol kulturált kikapcsolódásként pingpongozhatnak, kártyázhatnak, társasjátékozhatnak, gitározhatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában