Karókat tettek ki

2023.09.19. 10:56

Csorvási búcsú: marad minden változatlan

Nem változik a gyakorlat, a korábbi helyen és módon használhatják a közterületet az október 15-i csorvási Teréz-napi búcsú-, és kirakodóvásáron az árusok – derült ki a csorvási polgármesteri hivatal által kedden kiadott közleményből.

Gajdács Pál

A csorvási az ország egyik legnagyobb kirakodóvására.

Fotó: MW-illusztráció

Mindez azt jelenti, hogy a korábbi gyakorlat szerint a helyfoglalás céljából kihelyezett karókat a hivatal nem távolíttatja el az érintett útszakaszok mellől. Az ország egyik legnagyobb búcsú-, és kirakodóvására rendkívül népszerű az árusok körében, s mivel az árusítási hely véges, ezért már hetekkel az esemény előtt le szokták foglalni.  Az év egyik utolsó ilyen nagy rendezvényének nagy a látogatottsága. Nemcsak a régióból, hanem az ország szinte minden pontjáról érkeznek vendégek, innen elszármazottak, nemcsak a búcsúra, hanem rokonlátogatásra is. 

A Csorvási Polgármesteri Hivatal közleménye: „A félreértések és az esetlegesen felmerülő viták elkerülése érdekében a következő információt tesszük közzé: Csorvás Város Önkormányzata 2023. október 15. napján a hagyományos csorvási búcsú-vásárra érkező árusok részére az évek óta folytatott gyakorlat szerinti helyen és módon bocsájtja rendelkezésre a közterületet.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában